Vad är nagelbanden?

mänskliga anatomin, nagelbanden eller eponychia är de små veck förtjockad hud vid foten av varje spik. Deras syfte är att skydda området mellan huden och nageln från smitta. Vissa människor knappt märker sina nagelband, medan andra, särskilt de med torr hud, kan drabbas av små tårar i nagelbanden kallas hangnails. Om nagelbanden är skadad, kan infektionen leda till.

Korrekt hand om nagelbanden innebär att hålla dem väl återfuktad och trimning av alla lösa trådar, men ta inte åt-trim. Infektion på den plats där hud och naglar möts, kallas Paronyki , orsakas ofta av överdriven manikyr, bita eller riva sönder nagelbanden, eller frekvent exponering av händer till hårt vatten och tvättmedel, till exempel en professionell diskmaskin kan uppleva. Stress och hantering av ett mycket pappersarbete kan också leda till torra nagelbanden. Använda gummihandskar när händerna i vatten och tillämpa handkräm eller salva på nagelbanden ett par gånger om dagen eller när de känner sig torr kan hjälpa till att hålla dem friska. Om infektionen sätter in, kan det vara bakterier eller svamp i naturen, och Lancing och /eller antibiotika kan krävas för att behandla det.

Förutom regelbundna handkräm, finns oljor och krämer är särskilt avsedda för nagelbanden på marknaden, inklusive en pensel-på-version som ser ut som en flaska nagellack. Vaselin eller vitamin E kan användas för att återfukta särskilt torra nagelbanden. Ett annat alternativ är att använda fuktgivande handskar till säng eller och koppla av.

På vintern, när förkylning frodas, människor ofta uppmanas att tvätta händerna ofta för att hindra upphandlande en sjukdom. Även om detta handhygien är en bra idé, i kombination med ofta torrt väder på vintern, wreaks det ofta kaos i nagelbanden. Använda handkräm efter varje tvätt kan hjälpa dig och dina händer friska.

Övervallade nagelbanden är fula och kan störa spik tillväxt, men över trimning dem kan orsaka ett större problem. Om du har för vana att få professionell manikyr, överväga att be den manikyrister inte klippa nagelbanden. Det är bäst att behandla hangnails själv, eftersom du är mindre sannolikt att klippa för långt och kan se till att dina instrument är sterila. Medan manikyr ger en mycket fuktgivande och hjälper dig att hålla nagelbanden friska när de används regelbundet, vara medveten om att produkter som silke sjal och akryl naglar kan bidra till torka, sprickbildning nagelbanden.

Om du vill undvika klippkretsar helt och hållet, prova att använda en djup moisturizer följt av peeling din nagelbanden för att få dem mjuka, släta och friska-men inte använda denna metod om huden runt naglarna är bruten. En annan metod för nagelbanden vård som ofta används av manikyrverksamhet, innebär att trycka tillbaka nagelbanden försiktigt med ett instrument som kallas en orange pinne . Detta måste göras försiktigt, noga med att inte bryta nagelbanden eller trycka dem tillbaka för långt, och allt material finns kvar på spiken måste avlägsnas innan du avslutar jobbet med en fuktkräm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.