Vad är kreosot?

Medan de flesta människor i samband med användning av kreosot som en behandling som används vid framställning av telefonstolpar, finns det några långsiktiga hälsa applikationer i samband med den sammansatta också. Det finns faktiskt ett par olika typer av kreosot som används i olika tillämpningar. Både trä kreosot och stenkolstjära kreosot har historiskt använts i tinkturer och rättsmedel hem för olika åkommor, även om användningen är till stor del motverkas idag.

Trätjärkreosot är en fet vätska som har en klar till gul nyans. Den flytande har vanligtvis en bränd smak och arom som inte anses vara tilltalande. Var dock trätjärkreosot används för ett antal år som ett effektivt laxermedel, samt behandling av hosta i samband med en förkylning. Denna typ av kreosot har också använts som ett desinfektionsmedel.

Stenkolstjära kreosot tenderar att ha olika egenskaper helt och hållet. Kännetecknas av en färg som är gul till svart nyans och är tjock i konsistensen. Denna form av kreosot används ibland vid behandling av psoriasis. Oftare har stenkolstjära kreosot använts i djurfoder dips, olika typer av insekter, och myggmedel för djur och fåglar runt campingplatser.

Kontakt med kreosot kan orsaka en rad olika hälsofrågor. När de utsätts för låga nivåer av kreosot för en längre tid är det möjligt att uppleva ett hudutslag som kan utvecklas i tid till hudcancer. Skorstensfejare var särskilt föremål för sådana problem som cancer i pungen, som äger de täta exponering för kreosot restprodukt som hittades i sot och stenkolstjära kreosot som användes för att linje många skorstenar.

Direkt kontakt med större mängder av kreosot kan orsaka brännskador och utslag på huden, och orsaka problem med ögonen. Fortsätter exponering för större mängder av kreosot kan också leda till lever-och njure. Mental förvirring och kramper finns också tecken på överexponering för kreosot. Om den enskilde inte behandlas omedelbart, kan anfall av medvetslöshet och även död resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.