Vad är hypnos?

Hypnos är bäst beskrivas som ett tillstånd av intensiv inre fokus där det undermedvetna är i förgrunden och det medvetna sinnet är dämpad. Detta är oftast vad som händer när en person sover, men hypnos verk, samtidigt som en person är vaken och tillåter dem att slappna av till den grad att sätta sin medveten tankegång att vila. Klinisk hypnos används mycket och inte att förväxla med hypnos vi tror vi ser som utförs av trollkarlar och andra underhållare.

Klinisk hypnos innebär inte att avstå din vilja till en annan person och hypnos inte gör en person gör något som de inte vill göra. Det är inte tankekontroll, utan snarare ett tillstånd av sådan djup avslappning och inre fokus att strömmen av förslag blir lätt acceptabelt. Hypnos fungerar med undermedvetna eftersom det är den delen av hjärnan som fungerar i bakgrunden under både sömn och vaka etapper. Ditt undermedvetna styr inandning och utandning, tar emot och skickar fysiska receptorer, och verkar genom många av de steg du tar under dagen.

Precis som operativsystemet på en dator, är ditt undermedvetna kör alltid medan medvetandet skapar utförandet av ditt beteende. Klinisk hypnos används för att åstadkomma förändringar i en persons beteende eller tankeprocess. Klinisk hypnos kan användas effektivt i olika situationer och är oftast samband med rökavvänjning, viktkontroll och stresshantering. Psykologer och psykiatriker använder ofta klinisk hypnos med traumatiserade offer för våldtäkt, misshandel eller incest. Hypnos kan också vara en form av smärta kontroll, ofta med brännskador och kvinnor under förlossningen.

Hypnos är mycket ett mysterium för allmänheten och proffs. Men många kliniker sett att hypnos kan vara mycket effektiva även om de inte helt kan förklara hur det fungerar ur en vetenskaplig synvinkel. Många människor väljer hypnos som ett sätt att förändra beteenden, som i ovanstående exempel. Innan du väljer en hypnotisk terapeut, bör du kontrollera att de är godkända i den stat eller provins där de praktiken, inte bara certifierade. Licensiering kräver mer utbildning och därigenom bidrar till att försäkra er om att du besöker en terapeut med en bättre förståelse och tillämpning av hypnos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.