Vad är ett bäcken?

En bäcken är en typ av portabel badrum anordning som används för människor som inte kan lämna sina sängar för att använda en vanlig toalett eller toalettstol. De används för personer med förlamning, kvinnor som återhämtar sig efter leverans när de har fått en epidural, och för äldre patienter med tillstånd som demens, Parkinsons sjukdom eller något begränsade frågor rörlighet. Den ursprungliga bäcken var vanligen av metall, och var gled under patientens könsorgan och baksida så att patienten kunde befria sig själv utan att behöva resa sig ur sängen.

bäcken av metall har varit källan till några medicinska problem och säkerligen några klagomål. För det första är den metall slag mycket obehagligt och kallt. Detta kan göra att befria sig själv svårt. Dessutom människor som måste använda dem på regelbunden basis kan få sår och liggsår, särskilt om de måste sitta i bäcken under långa perioder. I utökat vård och omsorg, kan ett bäcken lämnas under en patient tills de har använt den, och detta kan ibland innebära att sitta på bäcken under längre tidsperioder.

På grund av problem med metall bäcken har vissa företag utformade olika stilar som främjar ökad komfort. Ledande bland dessa är de ergonomiska bäcken och det återvunna eller gjutna versioner massa. Den ergonomiska sängen Planen är ett mycket mindre plasthölje som täcker patientens könsorgan helt. Den har ett litet handtag och kan därför enkelt tas bort när patienten är gjort med den. Den normalt kräver lite rengöring av patienten efter användning för avföring.

massa bäcken har fördelen av att vara en engångsdomäner enhet och är tillverkad av återvunnet material. Det är i allmänhet mjukare och naturligtvis inte har den kalla känslan av metallen bäcken. Denna typ av bäcken används vanligtvis bara en gång. Massa-och ergonomisk design bäcken är populärast i europeiska sjukhus och vårdinrättningar. Du är fortfarande vanligare att se den standard metall bäcken används i amerikanska sjukhus.

Med tanke på den privata karaktären av funktionen av ett bäcken, dikterar gemensamma artighet lämnar rummet när en patient med en , om du inte hjälpa dem. Behöva använda ett bäcken är ofta som pinsamt, och patienter som inte behöver hjälp kanske föredrar den personliga integriteten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.