Vad är allopatiskt?

Begreppet "allopatiskt" används av vissa alternativa läkare för att beskriva människor som utövar konventionella eller "västerländska" medicin. Eftersom detta ord har i huvudsak utvecklats som ett epitet för att förolämpa traditionella läkare, är det ovanligt att se vanliga läkare kallar sig själva allopaths. Vissa läkare avvisar också användningen av termen, eftersom de känner att det är inte längre en korrekt karakterisering av verksamhet som läkare.

Samuel Hahemann, grundaren av homeopati, myntade termen "allopatiskt. "Det kommer från grekiska rötter och ungefär kan översättas med" motsatt lidande. "Han använde ordet för att beskriva den ofta hårda och ibland onödiga behandlingar som är anställda av konventionella läkare i den 19: e talet. Många utövare har åberopat en teori om "sinnesstämningar" som hörde till de gamla grekerna, och de trodde att medicinska tillstånd som kännetecknades av ett överskott eller underskott av en viss humor. Åderlåtning, koppning, och en mängd andra tekniker användes för att återställa balansen i humors och Hahemann trodde att dessa metoder var barbariska.

Hahemann ville också att tydligt skilja homeopatin från den mer traditionella läkekonsten. Han hävdade att allopatiskt inblandade behandla symtomen av sjukdomen, snarare än den underliggande orsaken till sjukdomen. Målet med allopatiska behandling har effekter som skulle motverka symtomen, men inte nödvändigtvis för att komma till roten av problemet. Homeopati, å andra sidan var behandlingen anpassas till den enskilda patienten, med fokus på hela kroppen, snarare än abstrakta symtom. en gång

Även om utövande av konventionell medicin kan ha förtjänat etiketten allopatiskt, många läkare anser att detta inte är fallet längre. Osteopatisk läkare, till exempel praktik en hela kroppen strategi för medicin, och deras meriter är nästan identiska med dem som vanliga läkare. Många läkare erkänner också betydelsen av att titta på hela kroppen när man bedömer patientens hälsa och behov, och modern medicinsk behandling är inriktad på allmän wellness, inte bara en reaktiv reaktion av sjukdomssymptomen.

nedsättande innebörden av detta begrepp ibland förlorade på de människor som använder den. Några alternativa utövare hänvisar till allopatiskt i svidande toner när de talar med kunderna, för att betona värdet av de behandlingar som de erbjuder. Andra utövare av alternativ medicin undvika termen dock erkänna att det finns många metoder för medicin, och en del även arbeta hand i hand med konventionell utövare. En kiropraktor, kan till exempel arbeta med en ryggrad specialist att behandla och förebygga ryggproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.