Vad är Wall Eye?

Det finns två olika definitioner för begreppet väggen öga . I en definition av muren öga, ett öga har en mycket ljus iris, som inte motsvarar den andra ögats färg. Hästar med en mycket ljus ögat kan sägas vara vägg-eyed.

Oftare när folk använder termen väggen ögat, de är för en typ av skelning . Detta är ett tillstånd som kan behandlas, speciellt när upptäcks tidigt, och innebär att ögonen inte fokuserar i samma riktning. En person med vägg öga har ett öga med en iris som inte riktigt pekar i samma riktning. Ögat kan se åt sidan, uppåt eller nedåt och inte är samordnade med fokus och rörelse påverkas ögat. Detta kan också kallas kisa ögonen eller lata ögon . Normalt bara ett öga påverkas, och det andra ögat, om muren ögat är täckt, tenderar att fungera väl och normalt.

Blå ögon, liksom alla former av skelning kan påverka djupseende på ett mycket seriöst sätt och när det är möjligt bör behandlas när barn fortfarande småbarn. Detta sker normalt genom en kombination av operation, då ögat övningar, speciella glasögon och mediciner. Behandlingen är mest effektiv för barn under sex, men barn över 6 fortfarande kan ha god till mycket goda resultat om de inte hade diagnosen tidigare.

En person med vägg ögat har ögon som verkar lite uppsvällda eller åtminstone skjuta lite mer än vanligt ses, även om detta inte alltid är närvarande. I de flesta fall är bristen på samordnad inriktning mellan de två eleverna lätt att känna igen och därmed blir tidig behandling. Den specifika orsaken till tillståndet är okänt, men det verkar som de flesta former av skelning uppstår då ett ofött barn är fortfarande under utveckling, och att det som sker är fel på lämplig utveckling i ögonmusklerna. Ännu finns ingen specifik gen i samband med denna störning och det kan vara mer av en genetisk mutation snarare än en faktisk gen som kan misslyckas med att utveckla ögonmusklerna ordentligt.

Villkoret bör inte förväxlas med korsade ögon, som vanligen manifesteras som ögonen ser ut att fokusera på näsan. Korsade ögat kan påverka endast ett öga, men också påverkar båda. Fall av vägg öga på bägge ögonen är extremt ovanliga. Vanligtvis ett öga fungerar mycket bra, medan den andra inte tillhandahåller den samordning som krävs för bifokala vision som exakt uppfattar djup.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.