Vad är Triclosan?

Triclosan är den huvudsakliga aktiva ingrediensen i många antibakteriella och svampdödande produkter vi alla använder regelbundet. Det är en organisk förening som är en biocid, antibakteriell och är inte särskilt lösligt i vatten. Triclosan är producerad av delvis oxiderande bensen eller bensoesyra använder Raschig eller kumen process. Det har blivit populärt som tillsats i hand tvål, ansikte tvätta, tandkräm, och används i Microban ® produkter som redskap, kläder och leksaker. Triclosan används också i högre koncentrationer (2%) som behandling för personer med meticillinresistenta Staphylococcus aureaus (MRSA).

Triclosan bryts ned mycket långsamt och har hittats i decennier gamla slam på botten av sjöar samt i avloppsvatten. I själva verket är det en av de mest upptäckts element i avloppsvatten, och påverkar algtillväxt. Eftersom det bryts ned långsamt och är inte särskilt lösligt i vatten, triklosan effektivitet i hand tvål beror på att den stannar på händerna och fortsätter att döda bakterier även efter att de har rengjorts och torkats. Enligt vissa studier, produkter som innehåller triklosan döda upp till 99. 6% av bakterier.

Även föräldrar, lärare och läkare överallt säkert kärlek fördelarna med triclosan beror på hur mycket effektiva är att döda oönskade bakterier, men det har sina belackare. Kritiker av antibakteriella produkter, och särskilt, triklosan, hävdar att dess överanvändning kommer att leda till utveckling av resistenta bakterier. Aktuella studier har bestritt detta påstående och det finns inga definitiva bevis på att triclosan är att skulden för alla resistenta bakterier.

En annan kritik av triklosan är att det kan vara cancerframkallande. Enligt studier, triklosan interagerar med klor i kranvatten producera kloroform gas, som är ett cancerframkallande. Denna effekt förvärras av solljus. Environmental Protection Agency (EPA) att det möjligen har dioxiner, som är cancerframkallande. I själva verket fann Virginia Polytechnic Institute att när ett diskmedel tvål kombinerades med kranvatten, gjorde det skapar klorerade dioxiner. En annan studie visar att triclosan utsöndras i bröstmjölk, och är ett hormonstörande i djurförsök.

För närvarande är triklosan används i omkring 75% av flytande tvål produkter. Många tillverkare, lyssna på kritiken mot motståndare av triklosan är avveckla den beståndsdel av deras produkter. Detta kan också delvis bero på att studier som visat att vanliga gamla tvål, kopplas samman med handtvätt metoder kan vara lika effektivt i kampen mot den dagliga bakterier du kommer i kontakt med. nbsp;


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.