Vad är Tiamin?

Tiamin, även känd som tiamin eller aberic syra, tillhör B-vitamin gruppen. Vetenskapligt, anses det som vitamin B1, men de flesta vitamin leverantörer identifiera det som tiamin i sina förpackningar, så det är det namn som är mest känd. Tiamin var en av de senaste vitaminer som upptäcktes, och det var inte korrekt identifierade och klassificerade fram till 1935.

Tiamin är viktigt för kroppen att bearbeta kolhydrater. Utan tiamin kan kroppen inte konvertera kolhydrater till energi. Utan tiamin kan kroppen process inte fett till energi för omedelbar användning, vilket är anledningen till att många viktminskning tekniker betonas vikten av ett bra intag av tiamin. Tiamin är också viktigt för en välfungerande nerver, muskelceller, och hjärnan. Tiamin stöd i produktionen av ATP eller en muskel bränsle, särskilt viktigt i idrottsmän och de som arbetar på muskelutveckling.

Eftersom tiamin kan inte lagras i kroppen, måste den konsumeras på daglig basis för en person att bibehålla optimal hälsa. Tiamin är nödvändigt för normal utveckling av inlärningsförmåga, och det användes ett par år i en kontroversiell studie att behandla patienter med autism. Tiamin är särskilt viktigt för dem som röker eller använder alkohol, som vitamin fungerar som en antioxidant som skyddar organen mot de skadliga effekterna av dessa och andra ämnen.

Tiamin finns i en mängd olika livsmedel, från spenat till nötkött. De flesta typer av bönor är rika på tiamin, men flottan och bönor pinto är särskilt näringsrika. De flesta bröd och spannmål som säljs i USA nu kommit berikade med tiamin, vilket innebär brister är sällsynta, även i underutvecklade länder runt om i världen. När det tas som ett komplement, är tiamin bästa konsumeras tillsammans med de andra B-vitaminer, som kroppen metabolizes dem bättre när intas på en gång.

kronisk alkoholism kan orsaka tiamin brist och leda till BERIBERI, en allvarlig sjukdom i nervsystemet som orsakar känslomässiga och fysiska störningar och svårigheter att gå, och kan leda till hjärtsvikt. BERIBERI var vanligt i den 19: e-talet, men är nu sällan hos personer som inte är alkoholister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.