Vad är Skin Zink?

Skin zink är en aktuell lotion eller spray som innehåller zinkpyrition. Zink är ett mineral (metall, inte ört) som finns i ytterst små mängder i nästan alla levande ting. Zinkpyrition är en beredning av en zink förening. Under 1990-talet över disk hud-zink blev populär. Zinkpyrition tidigare använts med en hög grad av effektivitet i schampon att behandla mjäll. Båda Suave? och Head Shoulders? innehåller zink, som anses vara ett bättre alternativ till tjära några mjäll schampon innehåller. Tar tros vara cancerframkallande och har nyligen dragits från de amerikanska marknaderna.

Zinkpyrition har anti-svamp egenskaper, och för första gången syntetiskt framställt på 1930-talet. Det anses även ha antibakteriella medel, som kan bekämpa vissa bakteriestammar, fastän det bevis på detta är till stor del dokumenteras. Som hud zink är det används för att behandla hudirritation som orsakas av dermatit, eksem och psoriasis. Det är också främjas som ett svampmedel för behandling av fotsvamp eller ringorm.

När huden zink först kom till amerikanska marknaden i mitten av 1990-talet stödde många läkare omedelbart dess användning. En 1997 artikeln diskuterade effekten av produkten Skin Cap? som används för att behandla psoriasis, ett tillstånd som orsakas av en autoimmun sjukdom som resulterar i märkbart större fläckar av rött skalas, och sårskorpor hud på lederna.

Inom en månad, infällda samma läkarna deras uttalanden eftersom de första Hud Cap? beredningen som steroider. Testerna var otillförlitliga och produkten osäkra, varför det snabbt drogs av FDA. Hud Cap återhämtade sig genom att omformulera sin produkt utan steroider, och det är nu säljs över hela USA.

De flesta hud zink preparat anspråk effekt baserad på ett test som var förgiftade eftersom formeln kortikosteroider. Det finns goda obekräftade uppgifter om att nya formulerade hud zink är effektivt för behandling av hudåkommor som rör psoriasis, men det finns inga långsiktiga, dubbelblinda kliniska studier.

När du letar efter hud zink, hålla ihåg att en fordran som annonsörerna är ofta vilseledande. Läsa det finstilta kan hjälpa till. De flesta annonsörer peka på enskilda fallstudier av relativt kort varaktighet. Ingen av dessa studier visar biverkningar av hud zink, även muntliga zink kan vara en betydande irriterande för magen.

Påståenden om huden zink effektivitet är mindre väl etablerade när produkten säljs till personer som lider av eksem. Vissa eksem orsakas av zinkbrist, men det finns få belägg för att antingen oral eller utvärtes tillskott löser skick. Eksem är ofta orsaken till långvarig allergier, kost och stress. Identifiera orsaker och framgångsrikt behandla tillstånd är svåra även för dermatologer. Little i vägen för positiva resultat kan svika dem som vill försöka förbereda huden zink.

Med tanke på att zinkpyrition har använts i decennier i mjäll schampo, det finns minst kliniska bevis på att mycket lite zink absorberas genom huden. Även försöker hud zink inte kan förbättra en hudåkomma, är det osannolikt att förorsaka skada. Dock har dessa studier inte gjorts på stora populationer av barnen, så föräldrarna bör rådfråga sina barns läkare innan du använder hud zink på ett barn med hudåkommor. Det finns några personer som har rapporterat hudbiverkningar att zinkpyrition och bör undvika hud zink i någon form. Som med alla över disk preparatet, bör en konsultera en läkare innan du börjar en regim hud zink för att åtgärda eventuella läkemedelsinteraktioner eller andra frågor som kan göra produkten osäker vid en enskild person.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.