Vad är Shampoo?

Shampoo är en typ av rengöringsmedel som används på hår. I de flesta fall kommer att rengöringsmedlet löses i en vätska. Den flytande lösningen är masseras in i vått hår och skapar ett lödder som bryter upp fyndigheter av olja och smuts. Den lödder sedan sköljs ur håret efter några minuter, lämnar håret rent.

Hårschampo har ett antal egenskaper som bör beaktas före användning. Hur väl ett schampo rengör är mycket viktigt, och individuella varumärken brukar komma på lite olika formuleringar för antingen "normal" eller "fett" hår. Doften att ett schampo lämnar i håret är också en viktig fråga, och därför doftande schampo är så populära. Andra faktorer beaktas ofta är hur blanka schampot gör håret, eventuell irritation i hårbotten, toxicitet, pris, om det ekologiska ingredienser har använts och huruvida schampo har testats på djur.

Det finns många olika typer av specialitet schampo, med varje typ som påstår sig ha egenskaper utöver städning hår. Några av dessa kategorier är: löss dödar schampo som hjälper att bli av med löss, mjällschampon som ofta innehåller fungicider, kemikalier som kan hjälpa till att ta bort vita flingor med hår, klargöra schampo som tar bort hårvårdsprodukter produkt uppbyggnad, baby schampo som är speciellt framtagen för att vara mild, förtjockning schampo som ger sig ut för att göra håret fylligare, uträtning schampo som gör håret mindre lockigt, 2-i-ett schampo som innehåller hårbalsam, och torr schampo som kan användas utan vatten.

Modern schampo är inte gjorda av traditionell tvål. Även tidigare versioner har använt tvål hyvelspån, traditionell tvål-baserat schampo gjort håret matt och irriterad hårbotten. Modern schampo formuleras med hjälp av kemikalier och dofter som balans förmågan att rengöra hår med andra faktorer, inklusive hårbotten irritation och ytlig titt. Genom att lämna lite olja i håret, som är svagt surt, sköljning rent och inte irriterar huden, har den kemiska sammansättningen av moderna schampo visat sig vara vida överlägsen den i tvål-baserade original.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.