Vad är Pron?

Pron är normala rörelser foten gör för att absorbera effekten av promenader eller joggingturer. Det sker en gång hälen slår i marken och foten skingrar effekterna, stretching och planing av bågen som foten rullar inåt. Supination är motsatsen rörelse pronation. Foten supinates, eller rullar på sin kant, för att bidra med stabilitet som vi gå eller springa.

En rimlig pronation är nödvändig för att foten ska fungera korrekt. Men när foten bågen förblir platt och foten rullar inåt för mycket en kan ha överdriven pronation eller Överpronation. Denna medicinska tillstånd kan resultera ständigt ansträngde fötter och bär skor som inte har tillräcklig fot hålfotsinlägg.

Alltför pronation orsakar fotens valv till kollaps som i sin tur gör att foten att vrida utåt. En person med överdriven pronation promenader i allmänhet onormalt, på den inre kanten av foten. Detta understryker och misaligns ligament, muskler och senor i foten, benet och till och med tillbaka. Så småningom leder detta förskjutning om muskulösa ineffektivitet, sänkt hastighet och uthållighet samtidigt som promenader eller joggingturer.

Odiagnostiserad och obehandlat, överdriven pronation kan leda till allvarliga fot och lägre skador kroppen. Bland de vanligaste skadorna är platta fötter, svaga bågar, Hallux Valgus, liktornar, förhårdnader, plantar Facsitus (häl smärta), Achilles tendinit (senan smärta), frekvent fotled stukningar, shin skenor och knä, höft och ryggsmärtor.

Det finns två generella metoder för erkännande av överdriven pronation:

1. Hälsenan Test:

Stå

rak med ryggen vänd mot spegeln så att du kan titta på dina ben och fot från baksidan. På en normal fot, kör hälsenan rakt ner benet i hälen. Med överdriven pronation, löper senan rakt ner i benet, men vrider utåt när det kommer in vid hälen. Din inre fotknölen ben kommer att sticka ut markant i förhållande till din yttre fotleden ben.

2. The Used Skor Test:

Placera

ett par av dina mest använda löparskor på bordet, med sina tår pekar bort från dig. Squat ner till ögonhöjd. Om dina skor luta inåt, då fötterna överdrivet är pronerad. Du kan också ta en titt på yttersulor av dina skor. Extreme slitage längs bollar om dina fötter visar pronation också.

När väl diagnosen kan överdriven pronation behandlas på flera sätt:

1. Ortopediska infogar:

Ortopediska skär är enheter som är placerade inne i skorna för att ge ytterligare stabilitet och hålfotsinlägg. De är tillgängliga över disk eller kan skräddarsys för att passa individuella behov. Over-the-counter Ortopediska skär bidra till att minska mindre båge obehag. Skräddarsydda Ortopediska skär göra mer genom bekämpning av mul rörelse, omfördela vikten jämnt över hela foten och tillmötesgående någon smärta eller leverfunktion.

2. Korrekt skor:

Bra skor med fasta, varar flera densitet mitten av sulor och raka eller delvis böjd begränsa förekomsten av överdriven pronation. För att mäta de mest lämpade skostorlek, längd, bredd och djup av foten bör alla övervägas. Skodon med en fast häl och starka mediala och hålfotsinlägg rekommenderas starkt.

3. Motion:

Regelbunden stretching av fötter, vrister och ben säkerställer den övergripande flexibilitet och smidighet. Dessa övningar flöde öka blod och minska den extra stress och tryck som orsakades av alltför stora pronation.

Även om ovanstående rekommendationer är generellt användbara, kvalificerad podiatrister eller ortopedisk läkare kan föreslå kirurginsatser för fall av allvarlig överdriven pronation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.