Vad är Posthitis?

Posthitis är en medicinsk term som hänvisar till inflammation i förhuden på penis. Det är oftast orsakas av en bakterie eller svampinfektion, men inflammation och irritation kan också inträffa på grund av fysiska trauma eller överdrivet gnuggande på kläder. De flesta fall av posthitis åtföljs av balanitis , som är en inflammerad, irriterad ollonet penis. Villkoret kan påverka män i alla åldrar, även om det är vanligast i pojkar under tio års ålder, vars förhudarna kan inte helt tillbaka. Läkare behandlar vanligtvis posthitis med receptbelagda orala antibiotika och krämer för att minska smärta och inflammation.

Inflammation kan uppstå när bakterier eller svamp som jäst fastnar under förhuden. Detta beror ofta på dålig hygien, även om vissa män är mer benägna att utveckla infektioner än andra på grund av felaktig immunsystem. Förhuden på en enskild som inte fyllt tio är oftast inte kan ta tillbaka helt, är så noggrann rengöring ofta inte möjligt. Sexuell aktivitet kan leda till posthitis också, speciellt om en mans partner lider av en aktiv svampinfektion eller en könssjukdom. Ibland åtsittande kläder eller trauma mot penis resultat irritation som utvecklas till posthitis och balanitis.

symptom av villkoret kan innefatta mild till svår smärta, obehag när man kissar, och erektil dysfunktion. En allvarlig viral eller bakteriell infektion kan orsaka en person att känna sig illamående och trött också. I många fall kan symptomen på posthitis behandlas hemma genom att ta extra noga med att tvätta förhuden och ollonet penis med mild tvål och vatten, bär löst sittande kläder, och tar över receptfria läkemedel för att lindra obehag. Den som upplever svår eller ihållande symtom bör besöka sin läkare för att fastställa den exakta orsaken till posthitis och få den bästa behandlingen.

En läkare vanligtvis utför en fysisk undersökning, ställer frågor om patientens sjukdomshistoria, och tar blod och urin prover för att undersöka bakomliggande förhållanden. Om orsaken visar sig vara bakterier kan läkaren ordinera orala antibiotika och föreslå normal rengöring av området med mild tvål. En svampinfektion kan kräva tillämpning av lokalt verkande fungicida krämer som eliminerar svamp och ge befrielse från inflammation och smärta. Individer som söker behandling brukar uppleva full återvinning på mindre än en månad.

Läkare ofta uppmuntra människor som är benägna att inflammation att noga förebyggande åtgärder. Det kan gälla att undvika sexuell kontakt med personer som har infektioner och smittsamma sjukdomar, hålla god hygien, och schemaläggning regelbundna möten med en hudläkare eller urolog. En läkare kan föreslå omskärelse om förebyggande åtgärder och behandlingar är ineffektiva på att ge långvarig lindring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.