Vad är Physiatry?

Physiatry, uttalas fizzy-at'-tree , är en form av rehabiliterande medicin. Det genomförs för att uppnå bättre fysisk hälsa och helande utan operation, genom praxis, även olika fysiska behandlingar, läkemedel och andra icke-invasiva metoder. Det är en specialitet även känd som "PM R", som står för fysikalisk medicin och rehabilitering. Physiatry har använts i flera årtionden men inte erkänd som en medicinsk specialitet så sent som 1947.

Physiatry utövas med patienter som lider av funktionshinder på grund av sjukdom, skada eller missbildning, vilket inkluderar men inte är begränsat till allvarliga brännskador, ryggmärgsskada, skallskada, stroke, benskörhet, artrit, arbete och sport skador och sår krig. Physiatry sysselsätter medicinering samt ortoser och andra icke-invasiva alternativ. Dessa alternativ inkluderar sjukgymnastik, motion terapi, värme, kyla eller vatten terapi, muskel-och nerv stimulering och en mängd andra alternativ.

Målet är att erbjuda varje patient den högsta livskvalitet genom att stärka och återställa rörelseomfång, fysisk förmåga, och självförsörjning när det är möjligt utan kirurgiska ingrepp. Physiatry ingår ofta team består av människor från olika discipliner som arbetar tillsammans, var och en erbjuder sina egna specialkunskaper för att producera det bästa resultatet för patienten. Ett lag kan innehålla ett physiatrist, en psykolog och en socialarbetare. Den physiatrist fungerar uppenbarligen med fysisk funktion, medan en psykolog kanske kan hjälpa patienten sortera svåra känslor och förbättra självförtroende. En socialarbetare kan hjälpa patienten få hjälp med medicinska räkningar, medicin, tak över huvudet, och transport till och från möten.

För att öva physiatry, måste en fullständig fyra års studier vid en ackrediterad vårdlinje, varefter han eller hon måste praktikant i minst ett år innan han utför som en physiatry bosatt i ett sjukhus för minst tre år. Physiatrists lära och fortsätta att utveckla de bästa sätten att förbättra livskvalitet och fysisk hälsa för personer med funktionshinder. Detta leder ofta till att återställa en patient oberoende, eller åtminstone ge personen mer kontroll över sitt liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.