Vad är Nuat thailändska?

Nuat Thai är en typ av massage som började användas århundraden sedan av buddistiska munkar. Det innebär att man använder både tryck och kompression att balansera en persons energi. När en massageterapeut utför Nuat thailändska, han eller hon arbetar för att underlätta mottagarens kropp i vissa ställningar och sträck ut musklerna på ett sätt som är typiskt svårt eller omöjligt för personen att göra på sina egna. Nuat Thai är ofta smeknamnet lata personens yoga och sägs lämna mottagaren känsla både lugn och full av energi. Det sägs också att öka flexibiliteten.

Nuat Thai är vanligen utförs i ett bekvämt rum, som kan vara mjukt ljus och subtilt inredda. Vanligtvis finns en stor, mjuk matta på golvet och kuddar kan användas. Tekniken börjar med meditation följt av ljus berör längs kroppens energikanaler, till slut är trycket ökas för att stimulera energi rörelse. Mottagaren är placerad långsamt som tryck tillämpas vilket syftar till att sträcka knop spänningar. Många vändningar, rörelser och sträcker används för att lämna mottagaren lugn och full av energi.

Nuat Thai innehåller böner och andlighet, näring, örter, och praktisk teknik. Som en form av Vajrayana yoga är denna massage metod sade att skapa en helhet, som balanserar sinnet, kroppen och anden. Det är tänkt att inte bara skapa en helhet i mottagaren av massage tekniken, men också i utövaren. Energi sägs flödet mellan utövaren och mottagaren under dessa massage, skapa en session som är ömsesidigt helande.

Nuat Thai har utvecklats från traditionell thailändsk massage. Anthony B. James, Ph. D. krediteras med att förvandla det och anpassa det för användning i USA och europeiska länder. Det innebär gunga, djupa sträckor och kompression. Den innehåller också mindfulness i den totala upplevelsen. Det sägs att vara till hjälp för smärtlindring och stresshantering. Nuat thailändska kan även vara till hjälp för rehabilitering i vissa fall, och dess utövare konstatera att det är vårdande och lugnande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.