Vad är Neem Oil?

Neem olja är en botanisk bekämpningsmedel görs från ett extrakt av växten Azadirachta indica . Eftersom det inte hög grad påverkar människor, däggdjur, eller verkliga fel, jordbrukare använda Neem olja som en insekticid och miticide att hålla borta skadedjur som bladlöss och vita flugor. Neem olja skyddar även odling av svampinfektioner såsom mögel och rost. Folk använder insektsmedel med Neem olja att stå emot mygg och löss.

Anläggningen som ger oss Neem olja har sitt ursprung i Sydostasien. Människor från dessa länder har länge noterat fördelarna med att krossa blad och stjälkar mot sin hud för att hålla bort insekter som myggor. En bredare industriell och kommersiell användning konstaterats för de potenta olja genom att mala frön av Neem anläggningen. När oljan är destillerad från frön, innehåller dess koncentrerat blandning stora mängder av de aktiva kemiska azadiraktin.

azadiraktin-rika Neem olja får sprutas på grödor som organiskt ersätta andra hårdare insektsmedel som kan vara cancerframkallande eller ha begränsad användning. Neem olja stöter bort skadeinsekter som vita flugor, knott, bladlöss, kvalster och vivlar, samt stärka grödan mot rost, skabb, mögel och mjöldagg. Ätbara grödor av grönsaker inte får förgiftad när Neem olja används.

Neem olja gör växterna det når smakar bittert, så skadedjur inte kommer att äta dem, som en "kontakt" insektsmedel. Azadiraktin avbryter också insekter "övergångar mellan olika stadier av metamorfos, som växer från larver till puppor. Det hindrar insekter från att utveckla en härdad exoskelett. När den kemiska blir absorberas genom rötterna av grödor, fungerar den som ett "systemiskt insektsmedel. " Det innebär att grödor inte behöver vara ständigt åter sprutas.

Den största fördelen med att använda Neem olja är att den inte skadar nyttiga insekter. Fjärilar, daggmaskar och bina alla hjälpa växter pollinerar eller absorbera näringsämnen. Lacewings äter insekter försöker foder på grödor. Men dessa fel inte kommer att ha en negativ reaktion på Neem olja eller azadiraktin.

Neem olja även har gjort det i kosmetika och hushållsprodukter. Lotion och sprayer hud använda olja som en mild insektsmedel som inte är trolig att orsaka utslag. Om du blöta bomullstussar i Neem olja och placera dem i din garderob, kommer det att avråda ull nattfjärilar från sluka dina kläder. Även Neem olja luktar svagt av vitlök, många människor föredrar att starkare kemiska alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.