Vad är Lumbago?

Lumbago är ett samlingsnamn för smärta i ländryggen, som kan orsakas av en rad frågor från plötsliga stam till tumörer. Det finns ett antal behandlingar för ryggskott, beroende på orsaken, även kirurgiska alternativ för mycket svåra fall. Ländryggsmärta drabbar många människor någon gång under sitt liv, och det är ett ofta upp orsak till missade arbete. Eftersom orsakerna till ryggskott varierar är det viktigt att se en läkare om du har någon typ av ryggont, för att säkerställa att orsaken är korrekt diagnos så att du får rätt behandling.

Det mest uppenbara symtom på ryggskott är naturligtvis, smärta i nedre ryggen som kan stråla in i det övre ben. Patienterna kan också uppleva stelhet i sin nedre ryggen, särskilt när stiger upp på morgonen, tillsammans med smärtsamma muskelspasmer i ländryggen. En stickningar i nedre ben och fötter medföljer ibland ryggskott också, och patienter kan utveckla en spinal krökning som deras kroppar reagera på smärta.

stammen är en vanlig orsak till smärta i nedre ryggen, en vanlig orsak av stam är en verksamhet som tunga lyft utan ordentligt stöd. Ryggskott kan också orsakas av artrit, benskörhet, skolios, tumörer och diskbråck, bland annat. En läkare kommer att kunna diagnostisera tillståndet och fastställa den underliggande orsaken med hjälp av diagnostiska verktyg. Förutom en fysisk undersökning, en läkare använda diagnostiska utrustning som röntgen-och MRI-maskiner för att visualisera ryggraden i ett försök att hitta källan till ryggskott.

Det finns ett sortiment av nonsurgical behandlingar för ryggskott, inklusive motion och skonsam sträcker sig för ryggen, antiinflammatoriska och smärtstillande medel för att lindra svullnad och smärta i samband med tillstånd, och användningen av antidepressiva läkemedel för att behandla de psykiska obehag som ibland följer med ryggsmärtor. Vissa läkare rekommenderar också spinal manipulation eller massage för att lindra ryggskott, tillsammans med behandlingar som akupunktur. Tillämpning av varma eller kalla kompresser kan ibland hjälpa också.

I vissa fall kan tillståndet kräver operation. Detta är ofta fallet med ryggskott som orsakas av skador på ryggraden eller kroniska ryggskott som håller återkommande. Kirurgiska alternativ varierar beroende på orsaken till smärta i ländryggen, och kirurger brukar diskutera de tillgängliga alternativen noga med sina patienter. Kirurgi kan återställa integritet ryggen, helst samtidigt som patientens rörlighet och flexibilitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.