Vad är Kundalini?

Enligt forntida hinduiska filosofin, är Kundalini en spole av energi, eller Shakti , som ligger vid foten av ryggraden. Kundalini energi kan väckas genom processen att andlig utveckling, vilket innebar att stiga längs ryggraden och aktivera energi centra som kallas chakran . Det sägs att åstadkomma fysiska effekter samt andlig upplysning. När exakt begreppet Kundalini utvecklade är inte känt, men avsnitt i 8: e århundradet Shiva Sutras ta på läsarens förtrogenhet med den. Kundalini beskrivs mer detaljerat i Hatha Yoga Pradipika , en hinduisk text skriven mellan den 12 och 15. Sekler som vidareutvecklar de motion västvärlden oftast förknippar med yoga.

I början 20th century, enligt Sir John Woodroffe till Kundalini som "Serpent Power" i sin översättning av två hinduiska texter, vilket leder till en långvarig bild av kundalini som en orm i väst. I verkligheten betyder ordet Kundalini "rullade upp. " Västra tänkare C. W. Leadbeater och Carl Jung diskuterade också Kundalini i sina skrifter, men kritiker klagar över att de inte gjorde idén rättvisa genom att ta den ur sitt kulturella sammanhang.

Många människor som vill undersöka idén att Kundalini praktiken Kundaliniyoga, en kombination av fysiska ställningar, chanting och meditation som syftar till att väcka kundalini makten i kroppen. Chakra arbete kan även överväger vissa bilder, äta vissa livsmedel, och delta i andningsövningar. För många är detta den ultimata formen av kropp-sinne motion, eftersom den betonar den fysiska fördelarna med andliga hälsa och vice versa. Nyligen har Kundaliniyoga även vunnit några anhängare inom sjukvården i väst.

praktiserar Kundaliniyoga varnar för att Kundalini är mycket kraftfullt och att man bör inte försöka väcka den utan professionell vägledning. När Kundalini stiger upp genom chakra så kan det bli en allt intensivare upplevelse både fysiskt och känslomässigt, och vissa tror att det kan vara farligt om det inte gjorts på rätt sätt och med försiktighet. Kundalini uppvaknande sägs också vara en långvarig, ofta livslång process.

En del styrks biverkningar Kundalini uppvaknande omfatta stickningar, mag problem, huvudvärk, depression, humörsvängningar och ångest, bland andra. Det är viktigt att säkra både en andlig ledare och en läkare som du litar på innan du på allvar inleder kundalini arbete, diagnostisera eventuella medicinska problem möjligen relaterade till Kundalini är en känslig fråga av naturen. Utövare av Kundalini uppvaknande hävdar att det kan ha fantastiska förmåner på alla områden i ens liv, men det är alltid rekommenderas att rådgöra med din läkare innan du påbörjar någon ny fysisk aktivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.