Vad är Incus?

Även känd som städet är incus en av de små ben som finns i mellanörat. Den incus fungerar tillsammans med två andra små ben, Malleus och stapes, att förmedla ljud från mellanörat till innerörat. Denna lilla ben finns bara i däggdjur.

incus är placerad mellan Malleus och stapes. I själva funktion, tjänar ben som en anslutning som tar emot ljudvågor fångas upp av Malleus, sedan skickar som ljud till stapes. Eftersom stapes ligger vid ovala fönstret i innerörat, är ljud som sedan överförs till innerörat. Så länge som dessa tre ben inte är skadade eller saknas infektion i innerörat, kan de komma att korrekt överföring av ljud under hela livslängden för en individ.

Det finns flera förhållanden som kan påverka möjligheten för incus att fungera. En har att göra med en öroninfektion. När infektionen är baserat i mellanörat, ljudet emot av Malleus och överlämnas till den incus är dämpat. Eftersom överföringen är sämre, ljudet som benet överföringar till stapes är också av lägre kvalitet. Slutresultatet är att den enskilde inte kan detektera ljud på vissa platser eller nivåer. Vanligtvis är full funktion återställs när mellanörat behandlingen av infektionen lyckas.

En annan fråga som kan försämra funktionen hos incus ben är trauma mot mellanörat som är allvarlig nog för att skada själva benet. Trauma av detta slag kan ske till följd av en olycka, till exempel en bil krasch eller ett fall från en hög plats. Det är också möjligt att de kan skada dessa tre ben i mellanörat under krig. Exempel på denna typ av skador finns skador åsamkats till följd av granatsplitter som kommer i kontakt med benstrukturen runt örat, eller ens under hand till hand bekämpa. I huvudsak har någon trauma som är allvarlig nog att burken de incus ur position potential att helt eller delvis hindrar ben från att fungera korrekt.

Namnet på denna lilla, men viktiga ben är faktiskt ett latinskt ord som motsvarar ordet städet på engelska. Denna beteckning är lämpligt, eftersom formen på incus är mycket lik den i städet som en gång var ofta används vid skapandet av hästskor och andra former av smide. I själva verket är det formen på ben som gör den idealisk för mottagande och vidarebefordran av ljudvågor på resan till innerörat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.