Vad är Hallux Valgus?

En liktorn är en smärtsam bula på sidan av foten vid basen av stortån. Det är där leden mellan stortån, kallad metatarsophalangeal gemensamma , möter foten. Med tiden kan dåliga orsaka detta gemensamt att bygga in en öm, beniga utstick. Förhårdnader eller liktornar kan formuläret till liktorn, vilket gör det obehag och den omgivande vävnaden kan vara röda och svullna.

En liktorn kan orsaka stortån att växa inåt mot den andra tån, och i extrema fall kan även tvinga det under den andra tån. Detta kan skjuta de återstående tårna på sin plats och orsaka ytterligare obehag. I extrema fall kan Hallux Valgus orsaka missbildningar, korrigeras endast genom kirurgi. Även om detta är dagkirurgi i de flesta fall kan återhämtningen bli långvarig.

Den vanligaste orsaken till Hallux Valgus ansöker onaturligt tryck på foten under en period av år genom att ha skor som är för snäva. Därför kvinnor som bär pekade finskor som hög klack är mer benägna att Hallux Valgus. En ärftlig faktor är också i den meningen att den naturliga formen på foten kan en till stressfaktor. Andra människor benägna att utveckla Hallux Valgus är de som spenderar en stor mängd tid på fötter, bl. a. idrottare, postutdelningen människor, dansare, och så vidare.

Avancerad Hallux Valgus kan leda till bursit, en inflammation i vattnig sac eller bursa som skyddar leden. Artrit kan också utvecklas som stortån blir stel. Dessa villkor gör enkla promenader mycket smärtsam, eftersom stortån s gemensamma måste böjas med varje vidtas steg.

I de flesta fall är Hallux Valgus behandlades konservativt och lät läka på egen hand genom att byta till rymligare skor med en stor låda tå och platt sula. Vissa människor kanske behöver pad deras Hallux Valgus eller slitage sko skär. Kirurgi är generellt rekommenderas endast i de fall där Hallux Valgus har fått tillåtelse att gå vidare till en mer allvarligt tillstånd. En kirurg är då skyldig att justera tå ben, senor och ligament att reparera skadan.

Tonåringar med en ärftlig benägenhet eller fotskador kan få Hallux Valgus redan i detta tidiga ålder. I allmänhet byte till bättre passande skor som är mer bekväm kan läka tonåriga Hallux Valgus. Hallux Valgus kommer att fortsätta att förvärras om de förhållanden som skapade dem inte förändras. Enligt American Academy of ortopeder, det bästa sättet att förhindra Hallux Valgus är att undvika smala, spetsiga skor, skor som är för tight, och klackar som överstiger 2? inches (5,7 cm) i höjd.

Även om denna artikel innehåller allmän information om Hallux Valgus är det inte medicinsk rådgivning och bör inte ersätta sådana. Om du upplever en smärtsam ortopedisk villkor, se en legitimerad läkare för en professionell diagnos och behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.