Vad är Gingivit?

Gingivit är en form av parodontit . Parodontit är en infektion eller inflammation i tandköttet, ligament, ben och nerver som omger tänderna. Ordet parodontala betyder "runt tanden. " Varje tand är inbäddad i tandköttet eller tandköttet och bifogas benet av vävnad. Parodontal sjukdom är ett allvarligt tillstånd som kan leda till stora tandlossning.

parodontit är en familj av sjukdomar som orsakas av bakteriella infektioner. De sjukdomar som kan leda till förstörelse av ben och vävnader som håller tänderna på plats. Gingivit är den mildaste formen av parodontit. Den orsakas av dålig munhygien, vilket leder till en plackbildning.

Det finns andra faktorer som kan leda till tandköttsinflammation, däribland rökning, åldrande och diabetes. Det kan också finnas en genetisk predisposition till gingivit, och villkor som stress, graviditet, missbruk och vissa läkemedel kan orsaka denna sjukdom. Bakterier i plack irriterar tandköttet och orsakar infektionen.

När kroppens immunförsvar sparkar in mot bakterier, tandköttet bli inflammerad. Tandköttsinflammation brukar inte orsaka lidande någon smärta eller obehag. Eftersom det inte finns någon smärta berörs är det viktigt att erkänna symtom såsom rött, svullet tandkött som kan blöda lätt. Det kan också finnas separera i tandköttet där infektionen har satt i.

om den lämnas obehandlad infektion når slutligen rötter tänderna. På skylten längs tandköttet och på rötterna av tänder kommer att bli smittade. Det finns också en typ av tandköttsinflammation kallas dike mun . Med denna infektion, kraftiga blödningar i tandköttet inträffar. Detta är en bakteriell infektion, men är inte smittsam.

Behandling för dike mun innehåller antibiotika munvatten och borttagning av tandsten från tänderna. I mycket sällsynta fall kan tandköttet operation bli nödvändig. Gingivit kan förebyggas i de flesta fall genom att borsta tänderna och tandtråd efter varje måltid. En professionell rengöring av tänder var sjätte månad är också en bra förebyggande strategi. Om orsaken till tandköttsinflammation är sjukdom, kan då bara din tandläkare behandla det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.