Vad är Dosering?

Dosering är en viktig del av medicinska och farmaceutiska praktik och studier, inte bara för människor utan också för djur. Det är läran om bestämning och förståelse Läkemedelsdosering, som bygger på forskning om ett stort antal faktorer. I begränsad eller omfattande utsträckning kan doseringen studeras av alla som vill bli läkare, sjuksköterska, apotekare, veterinär eller farmakolog.

Mediciner är bra, och de har varit ovärderligt för summan av humanläkemedel. De kan bota vissa sjukdomar helt, och de kan avsevärt minska symtom på andra. Frågan om exakt vad som endast kan ge är en som måste noga övervägas. Digitalis, till exempel kan förbättra hjärtfunktion, och det kan döda människor lätt. Bestämma hur du ger rätt dos är därför extremt viktigt, och de som administrerar denna drog behöver veta hur ordinerar det lämpligt sätt.

digitalis exempel är ganska okomplicerad, men vetenskapen om dosen inte är det. Narkotika kan reagera på olika sätt med olika människor, populationer, ålder, kön och om människor tar andra läkemedel samtidigt. När farmakologer försöker skapa dosering riktlinjer för andra, kan de skriva in sin forskning med ett antal förfrågningar.

Frågor någon som arbetar inom detta område av doseringen kan fråga för att fastställa läkemedlets dosering för hela populationer är:
  • Vilken grad av toxicitet?
  • Vad är lämplig dos för barn?
  • andra läkemedel har effekt på denna drog, och inte dosen måste sänkas eller höjas för att motverka denna effekt ?
  • Har ett läkemedel fungerar annorlunda i äldre populationer eller populationer barn än det gör i vuxenpopulationer?
  • Hur är effekterna av vikt och dosrelaterad?

Dessa frågor och många mer är hur läkemedelsföretagen fram till säker doseringsrekommendationer för de som kommer att förskriva eller administrera läkemedel. Det bör noteras att både studier av dessa riktlinjer och utvecklandet av dem är en del av dosering. När riktlinjerna har fastställts, ska läkare kunna läsa och tolka dem, att bestämma utifrån riktlinjer, en lämplig dosering. Till exempel kan det finnas höga och låga doser för många olika läkemedel och en läkare kan avgöra till den enskilda patientens och patientens svar på vilken dos som verkar vara den rätta.

Med tanke på det stora antal läkemedel, inte läkarna inte alltid vet doseringen riktlinjer för varje enskild drog. De har tillgång till hands referenser, antingen i bokform eller på nätet, som kan tala om dem på en gång vad den dosering parametrar för varje individ. Dessa kan kallas produktresumén (SPC) i vissa regioner. Människor behandlingen förlängas produktblad från apotek utfärdade läkemedel kan märka statistisk information om korrekt dosering också, men det är ofta svårt att läsa för medicinska lekmän.

Dosering är ett värdefullt verktyg. Det hjälper till att förhindra vad som kan vara förödande drog olyckor genom att ta reda på förhand hur mycket medicin kan och bör administreras. Studien av den informerar också läkare exakt hur dos för varje patient. Även om namnet inte är känd utanför det medicinska området, måste dessa i medicin för det som ett sätt att garantera patienternas säkerhet och bättre vårdkvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.