Vad är Barnmorska?

En barnmorska är en medicinsk vårdgivare som deltar kvinnor under hela graviditeten, förlossningen och efter förlossningen. En uråldrig och livsviktiga yrken, register över barnmorskor går tillbaka till forntida civilisationer, där de hedrade och respekterade professionella uppgift att säkert få nytt liv till världen. Idag är barnmorska certifierade ofta yrkesverksamma, men inte nödvändigtvis läkare. Ofta Barnmorskorna arbetar i samförstånd med licensierade förlossningsläkare på ett säkert sätt av en mor och barn genom graviditet och förlossning.

historia barnmorskor är en kantad med perioder av misstänksamhet och nästan mystiska vördnad. Eftersom de som kunde säkert sätta barn till världen och hålla kvinnors liv genom barnafödande, några forntida kulturer, som de i Grekland och Egypten, hedrade dem och ansåg dem pålitliga, krävs proffs. Tyvärr mysterier födelse praxis också leda till att enstaka anklagas för häxeri eller trolldom, och några historiska dokument tyder på att barnmorskor ibland offer för häxjakt i hela världen.

I modern kultur kan barnmorskor praktiseras av en manlig eller kvinnlig, och oftast innehåller någon form av medicinsk utbildning för att lagligt praktiken. Vissa barnmorskor är registrerade sjuksköterskor som väljer att specialisera sig på det område av graviditet och förlossning. Andra uppnå certifiering genom utbildningsprogram eller lärlingsplatser inriktad just mot att skapa barnmorskor utövare. Många länder, exempelvis USA, Storbritannien och flera europeiska länder, erbjuder olika former av certifiering för barnmorskor beroende på vilken typ av utbildning som ges. Vissa certifieringar överväga medicinsk utbildning en nödvändig, men inte alla licensprogram insistera på officiell medicinsk utbildning.

vård som ges av en barnmorska kan variera beroende på utbildning och nivåer certifiering. Målet för en barnmorska är att på ett säkert sätt av gravida kvinnor och deras barn genom hela processen med graviditet och förlossning, även nyblivna mammor. Vissa kvinnor föredrar att arbeta med barnmorskor på grund av fokuseringen på individuell vård. Barnmorskor har också länge varit förknippade med främjandet av naturläkemedel och komplementär medicin, vilket gör många utövare mindre benägna att använda läkemedelsbehandling, ingrepp, eller onödig användning av medicinsk teknik. Många barnmorskor kommer att hjälpa till hemma födslar, för kvinnor som inte vill gå in på ett sjukhus, eller tillhandahålla resurser för barn som är inriktad på komfort och vård av kvinnor i arbetskraften och deras barn.

Barnmorskor bäst kan ta hand om okomplicerade graviditeter där hälsoriskerna är minimala. Om hälsa är en fråga, överväga att hitta en barnmorska som regelbundet arbetar med en förlossningsläkare. Genom att hitta en barnmorska och läkare team, en gravid kvinna kan få både personlig vård barnmorskorna och de avancerade medicinska tjänster som tillhandahålls av en utbildad barnmorska. För dem som söker kompletterande försiktig med betoning på personlig service, kan en barnmorska fungera som en underbar kamrat och rådgivare under hela graviditeten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.