Hur gör jag Meditera?

Många människor runt om i världen meditera av olika anledningar, allt från religiösa praxis till en stresshantering teknik. Det finns ett antal olika sätt att meditera och hitta den metod som fungerar mest effektivt kan få en rad förmåner. Människor som utövar meditation regelbundet tenderar att vara mindre stressade och de kan ha en förbättrad förmåga att koncentrera sig, tillsammans med en mer balanserad och avslappnad psykiska hälsa. Meditation kan också integreras i någon andlig eller religiös praxis från Wicca till kristendomen.

Målet med meditation är att nå ett tillstånd av djup avslappning och lugn som lugnar och fokuserar sinnet. Människor kan meditera för så lite som fem minuter vid ett möte, särskilt i början, då praxis kan kännas främmande och påtvingad. Mediterar på morgonen kan vara ett bra sätt att starta dagen, men folk kan välja att meditera som helst som är passande för dem, och det är verkligen tillåtet att meditera flera gånger om dagen.

Ett utrymme används för meditation bör vara tyst och lugn, med få distraktioner, och det kan vara inomhus eller utomhus. Mediterar i tystnad är att föredra för vissa människor, men andra som att spela låg musik eller slumpmässiga ljud, till exempel inspelningar av fallande vatten. Meditation kan göras på en stol eller på golvet, och i båda fallen bör ryggen hållas rak. Inga särskilda utgör krävs, även om vissa människor känner sig mer bekväma fällbara benen. Kuddar kan användas för stöd om sittande är obehagligt.

Helst ska ögonen hållas halv öppet under meditation, och inte inriktat på något särskilt. Vissa människor tycker att detta alltför störande, och de kanske föredrar att blunda, eller att använda en ljus, ikon, av statyett, som en punkt i fokus under en meditation session. Att meditera, långsamma djupa andetag bör tas samtidigt som sinnet avgör. Det kan ta några minuter för hjärnan att sluta rusar från sak till sak, men så småningom en känsla av lugn och avkoppling bör ställa in

En del tycker att deras hjärnor en överdos under meditation, eftersom det är en främmande verksamhet, och sinnet tar viloperiod som en möjlighet att gräva i ett brett sortiment av ämnen, från vad man ska äta till lunch om hur att betala lånet. Det kan hjälpa att ha en punkt i fokus för att förhindra att detta händer. Vissa människor fokusera på sin andning eller upprepa ett mantra som de meditera. Andra utföra guidade meditation, tänka en plats och fokusera på att skapa närmare uppgifter om detta i deras sinnen så att de känns som de är där.

Bortsett från en viss tid varje dag för meditation kan vara till nytta. Denna tid bör inte vara för nära några måltider, som mediterar på en full mage är svårt, och mediterar medan hungrig kan vara störande. För personer med husdjur, barn och andra housemates är det viktigt att upprätthålla idén om att meditation tid är privat tid för att undvika störningar.

Människor som inte är bekväm med att införa egna meditation praxis kan delta i seminarier och grupp. Många kommuner erbjuder meditation klasser för personer som just har börjat, och dessa möten kan styras av medlemmar i det religiösa samfundet, eller organiserade på ett sekulärt linjer. Personer som är oroliga att meditation kan strida mot deras religiösa tro uppmuntras att tala med sina religiösa ledare om att hitta en meditation som kommer att arbeta för dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.