Vad är halsbränna?

Halsbränna är ett smärtsamt tillstånd med övre magtarmkanalen, inte själva hjärtat. Eftersom smärtan ofta strålar ut från den centrala bröstet regionen, några sjuka förväxla symtomen på halsbränna med en hjärtattack. Halsbränna är faktiskt ett resultat av magsyra reagera starkt på vissa livsmedel under matsmältningen. En liten mängd magsyra pressas upp oskyddade matstrupen och den resulterande kemiska brännskador orsakar måttlig till svår smärta.

Under normala omständigheter bör matstrupen som går från munnen till magsäcken inte utsättas för magen syror. Magen i sig innehåller ett skikt av slem som skyddar sitt foder från den starka magsafter. Matstrupen har något sådant skydd, men den har en slutmuskel nära mage som bör fungera som en en-vägs ventil. Om detta sphincter blir svag eller överväldigad, kan maginnehållet tvingas tillbaka upp i matstrupen och brännskador orsak. Detta tillstånd kallas GERD, kort för Gastroesofageal refluxsjukdom.

Även om en halsbränna lidande inte har GERD, kan han eller hon har ett tillfälligt tillstånd som kallas sura uppstötningar. Magen kan bli överväldigade av stora mängder av livsmedlet eller livsmedel som är starkt kryddad. Resultatet är en spottar sensation följt av en plötslig lust att spy. Hela matstrupen från stämbanden till magsäcken kan påverkas av halsbränna smärta. Svår halsbränna incidenter kan leda till olidlig lokal smärta och svårighet att prata.

Den vanligaste behandlingen av halsbränna är omedelbar konsumtion av antacida tabletter. Eftersom överdriven syraproduktion är den grundläggande orsaken till halsbränna, dessa tabletter innehåller en "bas" av kalcium och karbonater. Kemiskt, blir ett surt neutraliseras i kombination med en bas. Överskottet av syra blir huvudsakligen vatten när antacida tabletter når magen. Brustabletter som Alka-Seltzer arbete på ungefär samma sätt, trots att de ytterligare gasbubblor bidra till att undanröja instängd luft och smärtstillande behandla andra symtom.

Fler senaste framstegen inom halsbränna forskning har resulterat i nya recept och över disk syra minska narkotikarelaterade. Halsbränna, GERD och sura lider av reflux kan nu ta ett litet piller innan intag besvärlig livsmedel. Dessa mediciner såsom Prilosec och Tagamet mål syra-producerande mekanism i magen själv. Om mindre syra produceras under matsmältningen, då mindre syra når matstrupen bör en syra reflux incident inträffar. Detta bör minska intensiteten och frekvensen av halsbränna smärta.

Det är viktigt att förstå skillnaden mellan svår halsbränna smärta och en sann hjärtinfarkt eller kärlkramp. Halsbränna smärta är lokaliserad i den centrala bröstet, medan hjärtattack smärtan kan stråla genom ryggen och ner en arm. Halsbränna lider ofta rapport en rad skarp bröstsmärta, medan många hjärtattack offer känner sig mer av en tråkig tyngd. När du är osäker är det alltid en god idé att besöka närmaste akutmottagning. Det är bättre att skickas hem med ett recept på antacida än att själv diagnostisera hjärt smärtor som halsbränna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.