Vad är en rollator?

efter ortopedisk kirurgi, är många människor föreskrivna rörlighet hjälpmedel som kryckor eller vandrare. Patienter som lider av degenerativa muskelsjukdomar kan förlita sig på vandrare eller till och med rullstolar för rörlighet. Problemet med många av dessa förflyttningshjälpmedel är att de inte stöder en "normal" vandring gång. Användare av kryckor eller vanliga vandrare kan inte vridas eller ändra riktningar enkelt, medan rullstolsburna ofta utgör ett fysiskt och psykologiskt beroende på stolen. För att lösa detta problem med begränsad rörlighet, fler och fler läkare och ortopeder rekommenderar ett gånghjälpmedel känd som en rollator .

rollator har varit i användning i skandinaviska och europeiska länder under många år, men har först nyligen blivit populära i USA. En rollator kan bäst beskrivas som en standard rullator vidtas till det yttersta. Fyra stora däck ersätta de två små hjul och två tjänster av en rullator. Handtagen på ett bromsok rollator funktion bromsar, ungefär som en tio-växlad cykel. Användaren kan pressa dessa hand bromsar för att låsa hjulen på plats, eller släppa dem att fortsätta gå.

En rollator också innehåller en stor korg för lagring, tillsammans med en duk sits och rygg mellan handtagen. Denna plats låter användare ta korta vilopauser när det behövs. Förvaringsenheten i en rollator är ofta större och mer stabil än den trådkorg fastsättning av en standard rullator. Tack vare sin hopfällbara design kan en rollator också vikas ihop och lagras i en bils bagageutrymme eller baksätet. Standard vandrare kan vikas i tredjedelar, men de är inte alls lika kompakt som en rollator.

Det finns vissa nackdelar i samband med användning av en rollator, dock. Eftersom tekniken bakom rullatorn är så ny, det finns några långtidsstudier på sin mekaniska egenskaper. Detta är ett bekymmer för ortopeder och läkare, eftersom en felaktig gånghjälpmedel kan i slutändan gör mer skada än nytta för patienter återhämtar sig från operationen. Några tester som utförs på frivilliga med hjälp av en rollator för rörlighet utläsa några avvikelser.

En rollator tenderar att bära användarens vikt i höjd med höfterna, vilket kan ta mycket av den stress utanför anklar och knän när hon gick. Problemet med denna förskjutning i viktbärande är ett mer begränsat rörelseomfång över tiden. Rollatorn låter användare ändra riktning lättare, men det innebär inte nödvändigtvis att uppmuntra den naturliga kroppen mekanik vi alla använder för att gå. Detta tyder på att patienter som står inför på kort sikt rehabilitering kan göra bättre med kryckor eller en vanlig rullator, medan de med längre utlandsvistelse problem kan finnas mer nytta av en rollator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.