Vad är Tanorexia?

Tanorexia är en form av garvning beroende, som kännetecknas av en övertygelse om att en hud är aldrig riktigt mörkt nog. Namnet för detta tillstånd är naturligtvis avsett att framkalla anorexi, en annan form av kroppsuppfattning sjukdom som gör att människor hela tiden försöker att förlora mer vikt, i tron att de är tyngre än de verkligen är. Även tanken på ett garvning missbruk kan tyckas skrattretande, garvning missbruk och tanorexia faktiskt mycket allvarliga problem.

Kort sagt, garvning beroendet är ett syndrom där man känner ett konstant behov av att sola, mycket som rökare ofta önskan cigaretter. Någon med en garvning missbruk kan tillbringa timmar sol eller i solarium, och han eller hon kan klaga på en förlust av solbränna efter några dagar av dåligt väder. I vissa fall blir garvning schema så viktigt att någon med en garvning missbruk kommer att minska sociala engagemang eller hoppar arbete för att sola, och när någon med en garvning beroende försöker sluta, han eller hon kommer abstinenssymtom.

Orsaken till garvning missbruk tycks vara frigörande av endorfiner och opiods under garvningsprocessen. Kroppen släpper dessa kemikalier som svar på UV-exponering, skapa en sorts hög grad som det är kopplade till andra beroendeframkallande vanor. Flera psykologiska studier har fokuserat på tanorexia och garvning missbruk att undersöka karaktären av dessa förhållanden, och dessa studier verkar tyda på att människor med kemiska beroenden verkligen behöver stödjande vård att sluta, precis som missbrukare av olika ämnen och vissa erfarenheter gör.

Någon som har tanorexia har en mycket specifik typ av garvning missbruk, som förvärrades med frågor kroppsuppfattning. När en tanorexic ser i spegeln, han eller hon ser en kropp som är för blek, trots att hans eller hennes verkliga utseende. I huvudsak en djup koppla skiljer tanorexic från spegeln, vilket leder till att uppnå mer garvning för önskad perfekt bruna look.

Förutom att vara dåligt för självkänsla och sitt sociala liv, tanorexia är också mycket dåligt för kroppen. Mörk hud är skadad hud, som utgör ett svar på exponering för stark strålning, och människor som solbränna ofta har en ökad risk för hudcancer och andra hudproblem. De kan också utveckla seg, ful hud senare i livet som ett svar på överdriven solning, vilket i sin tur kan orsaka problem kroppsuppfattning. På grund av de uppenbara hälsorisker tanorexia bör personer med detta villkor söka behandling för att skydda sina psyken och deras skinn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.