Vad är Quercetin?

Quercetin är en växt-baserad kemiska, en så kallad fytokemiska, som finns i vissa typer av växter, frukter och grönsaker. Det är ofta ansvarar för att växter, blommor, frukt och grönsaker deras färg. Färgen i äpplen och rödlök orsakas av quercetin.

Quercetin är en del av en grupp fytokemikalier som kallas flavonoider, varav de flesta är ansvariga för färgning av en anläggning produkt till en viss utsträckning. Flavonoider och quercetin i synnerhet kan erbjuda ett antal fördelar för människor. Utöver det estetiska värdet på anläggningar färg, kan de erbjuda praktisk nytta att förbättra hälsa till en viss grad.

Till exempel är quercetin kända för att ha ett antal olika användningsområden inom det medicinska området. Det är ett antihistamin som kan användas för att minska allergiska symtom. Den kan också användas för att minska inflammation för dem som lider av artrit. Quercetin kan också bidra till att minska antalet fria radikaler i kroppen. Dessa skadliga partiklar är kända för att bidra till cancer och hjärtsjukdomar.

Quercetin kan tas ut i två former. Det är oftast tas genom naturliga intag av frukt och grönsaker som innehåller stora mängder av kemikalien. Men det är också tillgängligt i kapselform för dem som vill ta det så. Det är den viktigaste metoden för dem som verkligen räknar med att använda quercetin för att minska symtom på sjukdom.

Quercetin kan vara ett populärt naturläkemedel mot allergier och inflammatoriska sjukdomar på grund av sin brist på biverkningar. Det finns inga skadliga biverkningar kända effekter, även om det kan ha en viss interaktion med vissa former av kemoterapi. Fler studier behövs för att avgöra om denna interaktion är positiva, negativa eller neutrala.

För dem som vill använda quercetin som en anthistamine föreslås den dagliga dosen bör inte överstiga 600 mg. Det rekommenderas inte att ta alla på en gång, men i flera doser under dagen. För att få quercetin i sådan omfattning är det nödvändigt att ta det som ett komplement som ett äpple har ca 13mg av quercetin.

Quercetin är också allmänt vara giftfria. Studier gjorda på quercetin toxicitet visade inga skadliga effekter mellan grupper ges låga doser och höga doser. Den enda biverkning som nämndes var att vissa i högdosgruppen upplevde mer viktminskning än de i lågdos-gruppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.