Vad är Mydriasis?

När ögats eleverna få större eller mindre, kan detta vara mer formellt kallas dilatation och förträngningar. Om detta svar inte fungerar som vanligt, ibland människor kommer att ha onormalt dilaterade eller stora pupiller. Detta villkor, som kan uppträda vid en rad olika omständigheter, kallas mydriasis.

Mydriasis utgör ibland misslyckande för ögonen att svara som de normalt skulle i ljuset som en följd av en medfödd eller genetiska syndrom. Genetiska orsaker är ganska ovanligt, men det finns många orsaker till mydriasis som sker med mycket större regelbundenhet. Faktorer som leder till extrema elev dilatation kan fortfarande olika slag.

Alla som någon gång sett en medicinsk show som ER eller Gray's Anatomy kan minnas frasen läkarna säger ofta då de bedömer en mycket sjuk patient: "eleverna har gått. " Detta är beskrivande av elev dilatation som kan förekommer ofta med svåra skallskador. Skador har skett muskler som dilatation kontroll ögat, och även i mycket starkt ljus eleven fortfarande är öppen. Det bör noteras att till skillnad från i medicinsk visar en blåst elev inte anges nödvändigtvis döden. Ibland även mydriasis beror på ögonskador och dessa skador kunde ersätta.

Det absolut inte ta en huvudskada att inducera onormal elev dilatation. Det finns många läkemedel, lagligt och inte lagligt, som kan resultera i tillståndet. Läkemedel som tillfälligt kan ge överdriven dilatation och inte normalt reagerar på det ljus med kontraktion av elevens innehåller många hallucinogena droger, ett antal amfetamin, en rad olika antidepressiva läkemedel i mycket stora doser, och ibland antihistaminer. Ibland utsättning av medicineringen skapar detta problem, och de som drar sig tillbaka från långtidsanvändning av en sort av opiater kan få mycket stor elever som ett symptom.

Droger är inte det enda sätt på vilket mydriasis kan uppstå. Vissa ganska normalt sägs vara kan tillfälligt störa de muskler som styr dilatation och förträngningar. Framför allt saker som att ha en orgasm eller är gravid kan ge tillfälliga betydande utvidgning.

Ibland läkare specifikt vill framkalla mydriasis så att de noggrant kan undersöka ögonen för sjukdomar. Detta är vanligt i många optiker och undersökningar ögonläkare. Droppar används som orsakar ögon att vidga. Villkoret kan känna sig mycket underligt, men det är inte ofta smärtsamma, och människor måste bära mörka glasögon i flera timmar efteråt för att skydda ögonen mot alltför mycket ljus exponering. En liknande taktik kan komma att antas vid behandling mydriasis av andra orsaker. Första orsak måste kartläggas, åtgärdas när så är möjligt, och ögonskydd rekommenderas i starkt ljus, medan tillståndet kvarstår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.