Vad är Eyestrain?

Eyestrain är en allmän ömhet eller rodnad i ögat som orsakas av stress från någon av ett antal olika källor eller flera källor. Med tiden kan det orsaka en rad olika symtom inklusive en känsla av brinnande ögon, dimsyn och även huvudvärk. Lyckligtvis kan en rad åtgärder vidtas för att minska belastningen på ögonen.

Symptomen på ansträngande för ögonen varierar kraftigt från person till person, men de flesta kommer att ha några ömhet i ögonen. Förutom dimsyn, irriterade ögon huvudvärk är ofta ett vanligt klagomål, men först den person som upplever huvudvärk kanske inte inser vad som orsakar dem. Andra symptom på irriterade ögon kan inte omedelbart hänföras till ögonen. Dessa inkluderar känslor av irritation och mental stress.

Orsaken till ansträngda ögon är överanvändning av ögonen utan att ge dem tillräckligt med en period av avslappning i mellan dessa långvarig användning. För att hjälpa till att bekämpa detta, tyder många tar en paus varje timme i minst 10 minuter. Detta kan bidra till att minska olyckor och ge mer produktiva timmar på lång sikt. De som drabbas denna typ av ögonsjukdom kan finna att arbeta genom det och tvinga ögonen att hålla koncentrationen är en svår uppgift som slutligen misslyckas. Dålig belysning kan också bidra till tillståndet.

Den vanligaste situationen som ansträngande för ögonen utvecklas i den moderna världen är när man arbetar med datorer. Övervaka irriterade ögon utvecklas från att titta på en datorskärm för länge. Flera saker kan bidra till att minska detta, som att ha skärmens kontrast inställd på en anständig nivå. Hög kontrast bilder: de ögonen inte behöver arbeta lika hårt. Den andra lösningen är att installera en skärm över monitorn som bidrar till att minska bländning och skadlig ultraviolett ljus, vilket inte kan ses, men ändå kan orsaka påfrestningar på ögonen.

Alla som regelbundet erfarenheter detta problem skall även försöka förstå om det finns andra bidragande faktorer såsom torra ögon. I dessa fall finns det gott om över disk åtgärder som kan bidra till att återställa fukt för ögonen. Även om detta inte en fix till roten av problemet, kan det hjälpa att minska några av ansträngande för ögonen symptomen.

De som finner att sådana lösningar inte hjälper bör rådfråga en läkare professionell. Även om de flesta anser irriterade ögon ett mindre irriterande, medan andra tror att det kan orsaka betydande problem på lång sikt. Vidare kunde ovanligt smärtsam påfrestning innebär att det finns andra problem som måste hanteras. Endast en utbildad ögonläkare kan säga säkert.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.