Vad är Esotropia?

Esotropia är en sjukdom som påverkar ögonen. När en person har esotropia, hans ögon vända inåt, vilket gör honom verkar vara skelögd. Denna störning kan påverka bara ett öga eller den kan påverka både på samma gång. Esotropia sällan diagnostiseras och behandlingsmetoder är operation, korrigerande linser, och vision terapi.

Det finns olika typer av esotropia. Den ena typen kallas medfödd esotropia, och det visar sig spädbarn från födseln till sex månaders ålder. Intressant nog är de flesta barn som föds med ögon som inte är helt rak, i början av livet är det vanligt att ha ett eller båda ögonen som visar något, men korrigerar sig själv vid den tidpunkt då barnet fyller tre månaders ålder. Ibland ett barns ögon verkar bara vända sig inåt, men inte är riktigt dåligt, vilket tenderar att ske eftersom näsryggen utvecklas långsamt, orsakar en del av ögonvitor att verka dolda och ge barnet en aning skelögd utseende. I verkliga fall av kongenital esotropia är aktiv tur i ögonen uttalad och förskjutning blir tydlig när barnet är mellan två och fyra månader gammal.

Infantil esotropia är en annan medfödd form av sjukdomen. Det är närvarande vid födseln eller kan visas senare under barnets första levnadsår. Villkoret beror på den del av hjärnan som påverkar ögonstyrning inte utveckla exakt som den ska. När en person har detta villkor, kan hjärnan inte bearbeta visuell input från just ögat. Barn med detta tillstånd kan också ha kors fixering, vilket innebär att de ser saker på vänster sida med höger öga och använda höger öga för att se saker på vänster sida.

ackommoderande esotropia är en form av sjukdomen som ofta visas när ett barn är omkring två och resultat när ögonen försöker fokusera och se saker klart. Den åtföljs ofta av långsynthet, vilket gör det nödvändigt för ögonen att anstränga sig mer åt att se saker bra. Insatserna ögonen göra att fokusera kallas boende, och ögonen måste arbeta mer på boende för föremål som är närmare ögonen. När de gör detta arbete, får ögonen korset. Ibland är en del av aktiv vända på grund av boende medan resten beror på sjukdomen själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.