Vad är Brain Fog?

Brain dimma är ett vanligt tillstånd. Det drabbar människor i alla åldrar och kännetecknas av ett tillstånd av förvirring och en minskad nivå av klarhet. Brain dimma kan orsaka en individ att vara onormalt glömsk och fristående. Det kan också leda till en känsla av missmod och depression.

Det beräknas att hjärnan dimma drabbar tusentals människor, vilket bidrar till en mängd problem i skolan, på jobbet och även hemma. Den kan bidra till låg självkänsla och kan orsaka eller förvärra problem med relationer. Vissa personer hävdar även att hjärnan dimma kan leda till kriminalitet och brottslighet också.

Trots att hjärnan dimma är ett vanligt problem, det är inte välkänd inom medicinska eller psykologi-relaterade områden. Den anses inte vara en riktig diagnos, men många individer påstå sig ha lidit av det i åratal. Faktum är att de som tror villkoret bör erkännas som en medicinsk störning hävda att vissa människor lider av det hela livet, tro att de fungerar som vanligt.

Orsakerna till hjärnan dimma är många och omfattar fysiska , emotionell och faktorer biokemiska. Det kan till och andliga orsaker till hjärnan dimma. När det gäller fysiska orsaker beträffar, är trötthet anses vara den vanligaste. Hjärnan behöver en stor mängd energi för att fungera korrekt. När en person är för trött, kan hjärnan drabbas och hjärnan dimma kan ställa in

Brain dimma kan också utvecklas som ett resultat av en rad andra fysiska förhållanden, inklusive men inte begränsat till, binjure utmattning , livsmedel och kemiska reaktioner, och näringsbrist. Det kan också orsakas av stress, depression eller förnekelse. I själva verket kan hjärnan dimma ge en flykt till personer som arbetar med höga nivåer av stress eller konflikt. Genom att dra sig undan i en dimma, individerna kan undvika den sorg, frustration och ilska typiskt för stressande situationer.

En del personer med långvarig hjärnan dimma tror att de är dumma och helt enkelt inte att tänka klart. Detta är dock inte fallet. De med kunskap och erfarenhet med det villkor hävda att det inte är ett resultat av låg intelligens, men en riktig sjukdom med orsaker, symtom och behandlingar.

Behandling för hjärna dimma beror på dess orsaker. I vissa fall kan behandla sjukdomar och skador hjälpa till att klara det. I andra fall kan rådgivning och meditation visa sig mer fördelaktigt. Vissa människor kan finna lindring genom att helt enkelt få mer vila, äta en balanserad kost, och att få tillräcklig motion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.