Vad är Acu-Yoga?

Acu-Yoga är en kombination av två typer av alternativ medicin-akupressur och yoga. Kombinera andningstekniker och innebär av yoga med trycket punkt stimulering av akupressur kan Acu-yoga lindra spänningar och stress och leda till ökad avslappning och förbättrad energi-flöde. Systemet utvecklades på 1970-talet av Michael Reed Gach och tros också bidra till att främja en hälsosam balans i livet energi, eller chi. Andra användningsområden för Acu-yoga omfattar smärtlindring och ökad cirkulation.

Acu-yoga, som akupressur, använder förutsättningen för meridianer i kroppen. Anhängare av disciplin anser att energi flödar genom en serie av meridianer, eller vertikala vägar, i kroppen. När spänningen byggs upp, samlar det i vissa områden av kroppen och blockerar flödet av chi eller livskraft energi. Denna blockad sägs potentiellt resultera i en mängd olika åkommor, både fysiskt och känslomässigt. Släppa blockeringen resulterar i ökade energi-flöde, och minskade symptom på stress.

Ett område av kroppen som sägs svarar bra på Acu-yoga är halsen. Spänningar och stress ofta visar sig först i halsen, som påverkar ens hållning och möjligen utlösa huvudvärk. Många av de ställningar som används i Acu-yoga stimulera områden i halsen som kan leda till ökad avslappning och förbättrad energi-flödet.

Akupressur, en av komponenterna i Acu-yoga arbetar på premissen att utöva påtryckningar till vissa områden av kroppen stimulerar läkning, smärtlindring eller omsättning i motsvarande områden i andra delar av kroppen. I akupressur är stimulering tillämpas på tryckpunkter i handen eller armbågen. Akupressur är liknar akupunktur, men eftersom akupressur inte behöver nålar, är det säkert att stimulera tryckpunkter på egen hand.

Yoga sägs att erbjuda sina fördelar genom kontrollerad andning medan du håller kroppen i vissa, ibland svårt, arbetsställningar. Dess fördelar kan vara fysiska och /eller mentala. En mängd olika yogaställningarna kan rikta vissa områden på kroppen för att antingen förstärka eller öka flexibiliteten.

Om du är intresserad av Acu-yoga är det viktigt att veta att instruktören, eller yogi, besöker du är kvalificerad och erfaren i praktiken. Medan en kvalificerad instruktör är viktigt när du lär Acu-yoga, stimulering av tryckpunkter faktiskt inträffar när deltagaren tar de olika poser. Acu-yogaställningarna var speciellt utvecklad för att stimulera tryckpunkter i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.