Vad är Acai Pulp?

Acai massa är gjord av frukten av acai, även känd som aqai. Dessa anläggningar är höga palmer och förekommer naturligt i Central-och Sydamerika och växa till en genomsnittlig höjd av 82 fot (25 meter). Frukten har blivit mycket populär utanför Sydamerika de senaste åren som en antioxidant.

frukten av acai anläggningen är ca 1 tum (2,3 cm) i storlek. Det är svart-lila och liknar en druva i storlek och utseende. Varje gren har mellan 700 och 900 acai frukt.

Varje frukt har en stor frö, som tar upp nästan 80 procent av frukten volym. Acai massa är gjort av bären själva. Den infödda befolkningen i Amazonas i Brasilien använda bär som ett livsmedel krampa och har i många år. Acai massa omfattar nästan 40 procent av deras totala kost och är hjärtat av ekonomin i delar av Amazonas.

I Nordamerika, fruktkött och saft är vanligt blandas och läggs till annan frukt blandningar, smoothies och drycker. I denna form är den unika smaken av acai massa delvis maskerad av andra frukter och vätskor. Dessa drycker är oftast gjorda vid den tidpunkt då beställningen gjordes och finns i ett brett utbud av restauranger och butiker hälsa.

Det sätt som Acai massa är tillagas och serveras i Brasilien varierar beroende på region. I norra Brasilien, acai brukar serveras blandas med tapioka i ett fat med en konsekvens pudding. Skålen kan vara antingen salt eller sött. I södra Brasilien, är frukten av acai fungerat som en frukost fat, blandat med granola. Massan används ofta som en smak för glass, juice eller drinkar likör.

Acai har blivit mycket populär i Nordamerika, som grundar sig på påståenden om ökad energi, bättre sexuell prestation, hud utseende och matsmältning. Vetenskapliga studier har bekräftat att denna anläggning har antioxiderande egenskaper som liknar andra frukter. Totalt sett har acai frukt mindre antioxidanta egenskaper än mango, jordgubbar eller vindruvor.

Kostnaden för rå acai frukt är ganska hög i Nordamerika, på grund av transportkostnaderna från Brasilien. Av detta skäl är den vanligaste metoden att frysa torrt eller krympfilm frukten före transport. Många leverantörer har börjat behandla frukten i kapslar eller pulver drink mixar. Dessa produkter är populära bland nordamerikaner som bryr sig om styrkan av produkten och kostnaden. Övergången till förpackningarna vid källan har även lett till ekonomisk utveckling i Brasilien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.