Är Diuretika säkert?

Diuretika är föreningar som används för att befria kroppen av överskjutande belopp av vatten. Utöver fysiska diuretika såsom enbär eller goldenseal finns ett antal över disk urindrivande medel och även receptbelagda läkemedel som kan stödet utvisning överflödigt vatten. Även diuretika av något slag är säkra när de används på ett ansvarsfullt sätt, det finns flera faror som är förknippade med oövervakad och överdriven användning.

En korrekt användning av diuretika är i samband med ödem, ett tillstånd där kroppen behåller en ohälsosam mängd vätska. De flesta produkter med någon form av vätskedrivande egenskaper kommer att stimulera arbetet med urinering. Genom att uppmuntra njurarna att behandla vätska och eliminera det som urin, svullnaden och uppsvälld känslor som åtföljer ödem är lindras inom en kort tidsperiod. När vätska drivs ut användningen av diuretika ämnen upphör.

Tyvärr väljer många att missbruk diuretika. Genom att ta produkter för länge och alltför ofta doser, det finns en stor chans att organet inte längre kommer att reagera på naturliga stimuli. När detta händer njurarna inte längre fungerar automatiskt och kräver medicinering för att få meddelandet till processen vätska. Den enda lösningen är att avvänja bort diuretika och börja låta kroppens naturliga processer för att bekräfta sig själva och återställa en sund och naturlig cykel av vatten eliminering.

Kanske en av de farligare användning av diuretika hänger samman med kost och viktminskning. Alltför ofta människor som vill gå ner i en liten mängd vikt kommer att använda vatten piller för att snabbt utvisa vad de anser vara överflödig vätska lagras i kroppen. Resultatet är ett organ som är kvar utan ordentlig nivåer av fukt i kroppen, vilket skapar den perfekta miljön för alla de problem som följer med dehydrering. Om en lämplig nivå av vätska i kroppen inte är återställd, det finns en god chans att funktionen av ett eller flera organ kommer att äventyras. Förutom njurarna, hjärtat och andningsorganen kan påverkas negativt. Även hjärnan kan komma att lida.

Slutsatsen är att diuretika, liksom många mediciner, endast är avsedda att användas under övervakning av en kvalificerad läkare. När det används på exakt det sätt uppdrag och endast under den tid tillstånd, diuretika kan vara bra för hälsan. Men väljer att förlita sig på vatten piller som en diet stöd eller bara för att främja reglerad eliminering av vätskor är en mycket farlig metod och bör undvikas till varje pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.