Vad är en Vinyasa?

En vinyasa är en serie av dynamiska ställningar som utförs mellan stationära utgör i vissa former av yoga. Dessa inkluderar Ashtanga Yoga, makt yoga, vinyasa yoga, och flöde yoga. Dess ursprung finns i Ashtanga Yoga, en fysiskt krävande system av yoga som har utövats i över 100 år. Till skillnad från flera stationära system av yoga, såsom Hatha Yoga, kräver Ashtanga Yoga utövaren att "flödet" från en hållning till ett annat med vinyasa. Den faktiska rörelsen är inblandade i detta flöde är härledda från ställningar som finns i solen hälsningar och de är intimt spetsad med en specifik andningsmönster.

vinyasa börjar med en djup inandning och händerna som lyfts upp över huvudet, handflatorna vidröra. Då, med en andas ut, är palmerna sänks till kontakt med golvet medan överkroppen böjer ner från höfterna. Med en inandas, är armarna rätade, ögon se framåt och ryggen är rakare. Det bör finnas en ungefär 60 graders vinkel mellan benen och överkroppen i höften. Med en andas ut, är hela kroppen sänks till golvet i plankan position.

Armarna hålls nära midjan och böjde vid armbågarna för att kroppen att sväva rakt över golvet. Detta är det fyra-limbed personal position, eller Chaturanga. Med en inandas, är armarna rätade, ryggen böjs bakåt och huvudet faller tillbaka till uppåt vänt mot hund position. Med en andas ut, är det höfterna skjuts uppåt till nedåt-vänd hund ställning och kroppen tar formen av en triangel. Slutligen, med ett andas, är benen födde med ett hopp eller ett steg, och bäckenet sjönk till en sittande ställning.

Liksom resten av ashtangayoga, den huvudsakliga inriktningen av Vinyasa bör inte vara på muskler, utan snarare på andningen. Det finns många sätt att göra ställningar mindre krävande på kroppen så att utövaren kan fokusera på sin andning. Kan till exempel knän röra vid golvet i plankan ställning om de vapen som inte är tillräckligt starka för att stödja hela kroppen. Ibland vinyasa kan även lämnas ut helt om det blir för krävande för kroppen.

Målet som rinner mellan ställningar är att skapa värme i kroppen och det renas genom ökad omsättning. Det hjälper också att stärka leder och senor som oftast används i Ashtanga yoga och därmed bidra till att förebygga skador. Med djupa andetag eller gör en mindre intensiv version av vinyasa kan åstadkomma samma mål att en viss grad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.