Vad är en Cleanse?

En rengöra är en hälso-regim som syftar till att avlägsna gifter ur kroppen. Några renar mål hela kroppen, medan andra fokuserar på specifika organ såsom lever, njurar eller hud. I de flesta fall en rengöra kräver ett tillfälligt radikal förändring av kost, även om vissa renar har utformats för att hjälpa människor övergången till en hälsosammare kost. Många förespråkare för naturlig hälsa engagera sig i regelbundna kroppen renar att förbättra sin hälsa och behandla underliggande medicinska frågor. Renar används också som en viktminskning verktyg i vissa kommuner, medan andra engagera sig i kroppen renar som en andlig verksamhet.

viss försiktighet bör användas när företaget en rengöra, särskilt en radikal en. En läkare bör alltid rådfrågas innan radikala kostförändringar, som vissa hygienkrav kan förvärras av en rengöra. Tala med din läkare om vilken typ av rena du är intresserad av, och om han eller hon känner att du är olämplig att genomföra en rengöra, talar om alternativa val som fortfarande kan lämna dig känslan friskare. Om du börjar uppleva extrem symtom, ska du stoppa rengöra och söka läkarvård omedelbart.

En renar kan göras på flera olika sätt. Det vanligaste är en diet förändring: de flesta renar innebär fasta och intag av en massa vätska för att spola toxiner från kroppen. Med några renar, endast specifika livsmedel tillåtet. I de flesta fall dessa livsmedel är råa och fiberrik: många renar, till exempel besluta att anhängare bara kan konsumera frukt, juice och vatten. Utöver tillåtna livsmedel och vätskor, renar del också integrera tinkturer och speciella teer som också är tänkt att hjälpa uttrycka toxiner, medan andra lägger kosttillskott såsom psyllium skal i tablettform.

Andra typer av organ som terapi är ofta en del av en rengöra också. Avgiftande massage som lymfdränage massage kan vara en del av behandlingen, tillsammans med hetta eller kyla terapi. I vissa fall, en rengöra också innebär användning av kolon bevattning, som är tänkt att spola toxiner från mag-tarmkanalen. Många natur läkare tror att vissa livsmedel som kött och raffinerade sockerarter täppa matsmältningssystemet och att kolon bevattning kommer att ta bort byggts upp toxiner, särskilt i kombination med hög fiber livsmedel för att ytterligare spola tarmen.

I början av en rengöra, läkaren ofta känns mycket obehagligt. Detta beror på utsläpp av gifter som hölls i organ i kroppen. Dricka stora mängder vatten kommer att bidra till att spola toxiner ut, och det är viktigt att dricka vätska medan det i de tidiga stadierna av en rengöra så att släppas toxiner kan uttryckas via urinen. Med en bastu kommer också att bidra till att frigöra gifter genom att öppna porerna och svettas ut dem. De tidiga stadierna av en rengöra bör vara frustrerande, men bör inte användas som en orsak att sluta: att driva igenom de första dagarna kommer att resultera i en känsla av bättre hälsa som många tycker är värt den tidiga obehag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.