Vad är quilling?

quilling, eller filigran pappersarbete, är en konst som innebär rullande eller ringlande tunna remsor av papper i intrikata mönster och former. De flesta källor är överens om att quilling är en gammal konstform, möjligen först utövas med papper av munkar och nunnor för att dekorera religiösa föremål. Konsten i sig är sannolikt med namnet eftersom ursprungligen små remsor av papper rullades över gås Quills. Före uppfinningen av papper, hoprullade andra samhällen tunn metalltråd i en liknande dekorativa sätt. Nu när det inte är nödvändigt att använda fjäder spolar till följd av papper, andra poster som tandpetare, nålar och speciellt konstruerade slitsade verktyg som används. Moderna bekvämligheter också innebära att papperet remsorna inte längre måste kapas för hand, ett Paper Shredder kommer att fungera. Till gåspenna, vira pappret hårt runt en pinne-liknande objekt tills du kommer till slutet av remsan. När bort från minnet, kan du behålla detta stram form och limma fast den på papper som är eller låt kom till den snäva cirkeln och skapa en lösare cirkel eller andra former genom att klämma. Löv och andra former bildas genom att klämma. Den snäva cirklar är perfekta för blommans centers. Andra former inkluderar Teardrop, markisinnan, halv-cirkel, rullas och fransade blommor. Den resulterande quilling mästerverk form blommor och djur bilder, scener, kors, Nyfödda, delikat fläktar med mera. Andra konstnärer skapa tredimensionella figurer, slott, panoramor och skugga rutan miniatyrer med gåspenna metod. Papper, kort och lådor är ofta dekorerade med filigran pappersarbete också. Konsten har återfått popularitet, många skapelser är ganska modern design.

Konsten quilling är populär av flera skäl utöver dess uppenbara historiska betydelse. Den är billig, leveranserna inte tar upp mycket plats, och det är lätt att lära sig. Leveranserna är lätt tillgängliga hantverk butiker. Quilling kan också kombineras med andra hantverk, såsom skrot bokning, för att skapa unika utformningar av webbsidan.

Papper filigran, eller quilling, var mycket populär tillsammans med handarbete i England under 18th century. Bitarna dekorerad med quilling under denna period ingår urnor, glasunderlägg vin, caddies te och mycket mer. I amerikansk historia, quilling dekorerade brickor, lådor och ljus lampetter. Ibland quilling var kombineras med tvinnad tråd, tankar, eller vax blommor. På grund av den känsliga natur pennan arbete, bara några stycken kvar från 1700-talet och 1800-talet, främst i museer i New England området.

År 2000 bildade en grupp quillers den nordamerikanska quilling Guild för att främja konst och ägna sig åt att förmedla denna färdighet till kommande generationer. Organisationen har en webbplats, ett kvartalsvis nyhetsbrev och en årlig guild för dem som är entusiaster av denna unika konst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.