Vad är pastellfärger?

Pastels är en ritning medium i form av fyrkantiga eller runda pinnar tillverkade av pulver pigment blandat med en bas och en pärm för att bilda en pasta som härdar. Pasteller används i konstämnen i grundskolan och av professionella konstnärer. De finns i fyra grundläggande former: mjuka pastellfärger, hård pasteller, Pastellpennor och pasteller olja.

mjuka pastellfärger. "Velvety blom" är en fras som typiskt används för att beskriva utseendet på mjuka pastellfärger, och utmärks av förekommer i C. K. Scott Moncrieff översättning av den femte volymen av Prousts Remembrance of Things Past , Captive . Mjuka pastellfärger har en relativt hög pigment som bindemedel förhållande, och de är lätta att både smälta och kladdfri. Har mindre bindemedel gör dem mottagliga för brott, dock. Mjuka pasteller finns i elevernas och professionella uppsättningar. Studenten poster ingår klassrum uppsättningar, med flera pinnar av grundfärgerna, liksom enskilda, små till medelstora apparater, och är billigare än professionella uppsättningar.

Hard pasteller. Hard pasteller har motsatt förhållande av material för att mjuka pastellfärger: mer bindemedel och mindre pigment. Som ett resultat har de mindre lysande färger men en fastare konsistens, och-även kunna ta en punkt-kan användas för att skapa små, trånga detalj eller till att utforma.

Pastellpennor. Tänk dig en färgad penna med pastellfärgade istället för bly, och ni har tanken på en pastell penna. När skärpning, bokstäver, och beskriver krävs, en hård pastell penna kan passa för jobbet. Det finns också mjuka pastellfärger pennor tillgänglig.

Oil pasteller. Olja pasteller har en annan pärm än hårda och mjuka pasteller, vilket ger dem en annan struktur, som ofta beskrivs som "smörig". Konstnär Pablo Picasso var inblandade i utvecklingen oljan pasteller som Sennelier. Som mjuka pasteller, olja pastell finns i elevernas och professionella uppsättningar. De har intensiva färger, som är svårare att smälta, men mindre troligt att bryta än mjuka pastellfärger. De befinner sig ofta i konsten klassrum i grund-och gymnasieskolor.

Paper. Pastell papper brukar karaktäriseras av sin "tand"-dess förmåga att hålla många pastell. Special papper har utvecklats för olja pastell att förhindra sipprar eller blödning. Man kan också köpa pastellfärger vellum och färgat papper gjort speciellt för pasteller.

Tillbehör. är fixatives används för att ställa pasteller så att de stannar som konstnären önskar, utan ytterligare sammansmältning eller smetas ut. Stubbar och tortillons är spiral-wound grått papper som används för utjämning och blandning pasteller och träkol. En sandpapper block används för att slipa pasteller om en punkt är önskvärt. Blocket säljs som en kärve av små remsor sandpapper häftas på ett handtag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.