Vad är ler?

konstform av fajans har att göra med skapandet av keramik som kännetecknas av användning av tenn-glasade fasader som placeras på en blek kropp. Ursprungligen tillämpas på keramik som klassificerats som lergods, har uttrycket kommit att identifieras med vissa former av keramik och skapelser Kina. Här är lite bakgrund om historia fajans och hur tekniken fortsätter att befalla en plats på världsmarknaden idag.

Den fajans allmänt tros ha gjort sitt första framträdande i Mellanöstern omkring nionde århundradet f. Kr. . Det finns dock en debatt om denna fråga, eftersom vissa experter hävdar att det finns exempel på egyptiska fajance i form av keramik pärlorna som är daterade runt 1200 f. Kr. Upptäckten av ugnar inom Kreta som härrör från tiden verkar antyda att det var möjligt att skapa en bränning miljö som var idealisk för skapandet av fajans. Det finns bevis för att tekniken används för alla typer av ansökningar från hushåll porslin till statyer som användes i offentliga byggnader och även bilder som ockuperade helgade platser inom religiösa tempel. Med tiden blev fajans en populär teknik inom många områden av Medelhavet, liksom Frankrike. Ibland har kvarts införts i processen med fajans som ett element som fungerar tillsammans med tennoxid att skapa unika glas.

Även fajans förblev populär under hela medeltiden, började utseende billiga porslin runt den senare delen av 18th century att minska efterfrågan. I mitten av 19th century, hade stengods ätit också marknaden för fajans lämnar konstform mer eller mindre ett minne blott. Men vissa små marknader för fajans som var av lägre kvalitet kvar.

pånyttfödelse fajans började utvecklas på den senare 19th century, med skapandet av högst önskvärt mönster som sköts och underhålls med hjälp av tenn glaserade utseende. Sådana celebriteter som Minton och Wedgewood återinfört fajans till en marknad som bestod ofta av bra att göra klasser av Europa och Storbritannien. Rörelsen fick en hel del fart under 1870-talet och spred sig till USA från sekelskiftet. Även fajans aldrig riktigt återtagit massan överklagandet gånger tidigare, är den teknik som används idag, och anses ofta vara ett perfekt alternativ för familjen Kina och andra typer av lergods, som statyetter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.