Vad är en ugn?

en ugn är en typ av hög temperatur ugn som används i en mängd olika processer, från rostning av humle för öl för tillverkning av keramik. En ugn kan även kallas en ugn, beroende på den bransch där den används i. De flesta människor skilja en brännugn från en ugn med extremt höga temperaturer som den når. Dessa temperaturer kräver en ugn för att vara fodrade med specialiserade material som inte kommer att misslyckas i värme som kan överstiga tusen grader.

Material som placeras i en ugn kan torkas, härdad, eller direkt brännas, beroende på hur mycket upphettning. Många kärnor är ugnstorkade, vilket virke som är klassiskt torkad bota. Andra material såsom keramik kan härdas med hjälp av en ugn, som faktiskt ändrar kemiska sammansättningen av leran. En ugn också kan användas för att bränna saker, minska ved till kol, till exempel. finns många specialiserade ugnar för att tillgodose ett visst behov. Utformningen av dessa ugnar faktor i hur de ska användas. En keramisk ugn, till exempel, vanligen har en rad flyttbara hyllplan att passa keramik på, och det kommer att utformas kan hänföras till en viss temperatur. Kremering ugnar är konstruerade speciellt för bearbetning av mänskliga organ, medan virke ugnar är avsedda för användning i bota timmer. Olika typer av ugnar byggs för bearbetning av kalksten, eller användning i industriell tillverkning. När objekt värms i en ugn, processen kallas bränning. Normalt måste objekten laddas mycket noga innan en bränning, så att de använder värmen i ugnen effektivt och att de inte exploderar. Ugnen är oftast inför temperaturen långsamt, så att föremålen inuti är inte chockad, och det kyls lika långsamt. När svalnat, kan objekten tas bort från ugnen.

Naturgas är en vanlig källa till bränsle för ugnar. En del ugnar kan använda elektricitet, propan, eller trä. Trä förbränning är ett klassiskt val för keramik, när konstnärer vill öva forntida tekniker i keramik tillverkning. Under bränningsprocessen kan utsidan av ugnen blir extremt heta, så försiktighet kring ugnen rekommenderas. Temperaturen övervakas med hjälp av verktyg som pyrometric kottar och termometrar. Eftersom små temperatur skillnader kan ha dramatiska konsekvenser för de varor som sköt är det oerhört viktigt att hålla ett öga på temperaturen i en ugn så att förbränning är inte förstört.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.