Vad är en Serger?

En Serger, eller "overlock" liknar en symaskin på vissa sätt, men dess främsta fördelar jämfört med symaskiner är dess förmåga att göra lappteknik tyg med varandra så mycket enklare och snabbare. En Serger kan nå hastigheter på ca 1600 maskor per minut och upp, medan typiska symaskiner genomsnitt ca 1000 maskor per minut. Medan en Serger är snabb och bekväm för ytliga stygn och Hemming, är det inte rekommenderas för mer avancerade sy-funktioner.

allmänhet en Serger används bredvid en symaskin, inte i stället för en. Såvida du bara planerar att göra de mest grundläggande sömnad, kommer du behöva en av varje. Men om du gör en massa raka sömmar och fållar, t. ex. göra dukar, gardiner, grundläggande kläder eller andra enkla bitar, en Serger kommer väl till pass. Om du syr professionellt, kommer en Serger betala troligt sig efter bara några avslutat projekt. En Serger kan utföra en mängd olika funktioner, från rullade fållar att lägga cording och kopplar spetsar, pärlor, paljetter och andra trim eller utsmyckningar. Tråden längd och bredd kan oftast snabbt och enkelt justeras för olika vikter och strukturer av både tråd och material. Som med de flesta verktyg, kan en Serger komma med många olika funktioner och tillbehör. Som funktionalitet ökar, så ökar priset. Såvida du inte sy professionellt, du behöver antagligen inte en Serger med detaljerade alternativ. Det är bäst att undvika att spendera extra pengar för funktioner du inte kommer att använda.

Några av de saker du bör undersöka innan ett val är användarvänlighet, enkelhet eller svårighet med trådning maskinen, enkel rengöring och underhåll, samt Kvaliteten på sömmar på olika strukturer av tyg. Övriga poster värt att överväga är antalet trådar som kan användas på en gång, det maximala antalet maskor per minut, och din komfort generellt med att använda Serger. Du kan välja att ta en klass från en närbelägen återförsäljare innan du köper en Serger att se om det är rätt för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.