Vad är en Bodkin?

Flera olika redskap gå under namnet trädnål , inklusive ett vapen, en ålderdomlig typ av hårnål, och två olika begrepp sömnad. Som ett vapen, är en Bodkin en dolk, som en hårnål, det är ett smycke med en stilett form, och som ett redskap sy, det är antingen ett instrument som liknar en syl för piercing hål i tyg eller en lång nål med stort öga och trubbig spets för att rita tejp, elastisk, eller band genom ett hölje. Den nållika trädnål är också ett objekt av intresse. Det var det verktyg som används för att snöra vistelser och bodices. En trädnål lagrades i en trädnål fall, som ser ut ungefär som en platt rektangulär version av ett läppstift container.

Moderna snörnålar kan ha flera specialfunktioner. Vissa nållika snörnålar har en kulspetspenna tips för att underlätta rörlighet genom höljet. En platt trädnål är en liten metall verktyg som liknar en Matchstick med ett hål (eller hål) i slutet för gängning. En tredje typ av trädnål är en ståltråd med ena änden täcks med en plast spets och den andra som formats till en slinga. En helt annan stil trädnål är formad som en liten tång med gripande tänder på sina mål att få grepp om materialet är gängade och en halsring att dra ihop sig och hålla den på plats.

Det kan vara bra att veta att i avsaknad av en threading trädnål kan flera andra verktyg ersättas. En tapet nål, med sina stora ögon och trubbig spets, kan tjäna syftet med en trädnål genom att knyta materialet runt ögat så att den inte kan lossna. En stor säkerhetsnål kan också användas av piercing det material som skall dras genom höljet, stänga stift, och arbetar runt på samma sätt som trädnål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.