Vad är Voile?

Voile är en lätt, ren tyg som används till kläder och gardiner. Voile är det franska ordet för slöja och väl drapering tyg kan vara, och har, för att göra bröllop slöjor. Silke, rayon och bomull är de tre viktigaste sorterna av voile, men voile spetsar också existerar.

Voile spetsar är en hand skära spetsar som kan vara vit eller beige eller färgade i många olika färger. Hand cut voile spetsar har öppna platser utskuren i mellan spets tyg. Voile spetsar är en typ av bomull voile som är populär för dukar och tyger som säljs av bulten. Voile spetsar, en del med rika broderier accenter, är ofta importerade från Afrika. P

Bomull voile används för att göra underkläder, barnkläder, kjolar och blusar. Det är också populärt att göra romantisk idel draperier som poolen på golvet. Det påminner mycket om gasväv och är sommar vikt och Breezy. Vissa bomull voile toppar exempelvis vissa skaldens blusar funktionen voile spetsar som dekorativa accenter.

Silk voile är den svåraste typen av voile att klippa och arbeta med eftersom det är halt i konsistens. Det är också mycket lyxig och är också känd som siden chiffong. A sheer floral print jacka att bära under en ärmlös topp eller klänning är ett klassiskt och populärt plagg att sy från silke voile.

Rayon voile skiljer sig mycket från silke voile eftersom den har en crepe-liknande konsistens . Plisserade rayon voile är ett populärt och praktiskt val för att sy en resa garderob. Saronger och pareos, eller rektangulära tygstycken samlades vid midjan för baddräkt mörkläggningar, är vanliga resor användningsområden för rayon voile.

Ibland polyester läggs till voile, t. ex. för vissa typer av gardiner. Flesta voile gardiner är antingen ren bomull voile eller bomull polyester voile blandning. Oavsett vilken typ av voile används till kläder eller till dukar eller gardiner, men var ändå alltid gardinerna bra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.