Vad är Viskos?

chansen stor att du har flera former av viskos i ditt hem rätt denna minut. Här är några grundläggande information om viskos, däribland några av de produkter som många människor använder varje dag som görs från detta ämne.

Viskos är en unik form av trä cellulosaacetat som kan användas för tillverkning av ett antal olika typer av produkter som används inom den medicinska industrin, när cellulosa behandlas med kaustiksoda. Ibland kallad cellulosa Xanthe i detta tillstånd, är viskos idealisk för att skapa dialysmembran och andra medicinska verktyg som ska vara mjuka och smidiga att ta på.

skapats genom en kombination av naturliga och konstgjorda komponenter, viskos kan också göras till den vanligare formen av rayon som används för många typer av textilprodukter, inklusive kläder. Viskos har en silkeslen utseende och känsla, och har också förmågan att andas på ett sätt som liknar bomull väver. Förutom att vara ett billigt material att använda i lätta kläder, viskos kan också användas för sådana textilier som dukar, servetter, Slipcovers möbler och folie. En av de mer populära egenskaper viskos är att näten tenderar att drapera mycket väl, vilket gör den idealisk att använda i enkla gardiner, liksom det perfekta tyget till linje mer formella draperier.

Medan viskos andas som bomull och har en känsla att det är glädjande att beröra, det finns vissa nackdelar. En av nackdelarna med textilprodukter som tillverkas med viskos är att de punkter som kommer att rynka mycket lätt, vilket kan leda till stadig underhåll.

En annan användning av viskos är i form av cellofan. Virket cellulosa behandlas med natriumhydroxid och sedan blanda produkten med koldisulfid, det resulterande cellulosa Xanthe löses i mer natriumhydroxid. Produkten kan sedan sprang genom en snurrande mekanism och ut ur en springa, vilket leder till bildandet av cellofan som kan användas i köket eller som en tydlig sjal på växter, presentkorgar, och andra projekt.

Utvecklingen av viskos har gjort det möjligt för många att få ett bredare utbud av kvalitet textilier i hemmet, utan att behöva betala en massa pengar för en lyxigt utseende och känsla. Tillsammans med medicinsk användning och praktisk användning av cellofan, är viskos uppenbarligen en produkt som berör människors liv på något sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.