Vad är Velour?

Velour är ett tyg som liknar sammet, med en tjock mjuk tupplur som gör tyget lyxiga vid beröring. Skillnad sammet, dock Velour är en sticka, som ändrar egenskaperna i tyget ganska dramatiskt. Det finns många användningsområden för velour, alltifrån klädsel till fritidskläder. Många tyg leverans butiker bära velour i ett sortiment av färger av varvet för enkelhetens skull. Eftersom velour är en sticka, är det mycket stretchig. Av denna anledning är det tyg väljs ofta för träning och fritidskläder, eftersom det ger lätt med förflyttningar av bäraren. Velour är vanligen tillverkade av bomull, vilket gör det ÖVERDRAGEN MED PLYSCH, lättskötta och prisvärda. Det kan också vara tillverkade av konstgjorda material, såsom polyester, beroende på tillverkare och avsedd användning. Extremt elastiska fibrerna används av vissa velour tillverkare att göra tyget ett unikt stretchig och flexibel sticka. I klädsel tillämpningar är Velour finns på soffor, bilsäten och draperier. Tyget används ofta eftersom det är mer att ge än sammet, och mindre risk att skadas genom hårt slitage. Det är också relativt lätt att ta hand om, särskilt jämfört med sammet. När velour används som stoppning, kan den behandlas med brandsäkert föreningar, eller tillverkat av ett brandsäkert tråd, för att öka säkerheten. Detta är särskilt viktigt med draperier.

Vissa konsumenter tycker velour som en lyx tyg, eftersom det är mycket mjuk och ofta har ett svagt skimmer, eftersom den nationella handlingsplanen varierar eftersom den rör sig, vilket speglar den omgivande ljus. Andra kan välja att klassificera velour som en billig och ibland pråliga imitation av sammet, eftersom det ofta färgade i otroliga färger. Likheten med sammet är ofta utnyttjas för att göra lyxiga letar kläder till ett lågt pris, särskilt inom teatern branschen. I själva verket de tyger som är så olika varandra än dessa jämförelser är något orättvis, eftersom alla har unika styrkor och svagheter.

Det bästa sättet att ta hand om Velour är att tvätta den i kallt vatten med liknande färger. I vissa fall kan velour kastas i torrare i låg temperatur, men den andra instanser bör det torkas plant för att undvika att skada tupplur. Velour möbler kan rengöras med vakuum bilagor och professionellt rengjorda om det blir färgas eller skadad. Kemtvätt är också ett alternativ, även kemtvätt kan ibland förvränga tupplur i tyget, vilket gör att kommissionen ser ganska egendomlig och känna sig obekväm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.