Vad är Twill?

Twill är ett tyg karaktäriseras av sin diagonala väven. Denna väv kan vara tydlig i tweed varianter av kypertbindning, där flera färger används. Det är mindre tydlig när det används med en färgad enda tråd som bomull, för användning i bomullstwill, ibland också kallas Chino.

Twill brukar vara ett lätt tyg, men tweed, särskilt när vävd med ull, kan producera en fin väv för sval, men inte kalla temperaturer. Ett exempel på denna typ av twill är Harris Tweed, uppfann och fortfarande används i Skottland. En av de mest innovativa användning av Harris Tweed under de senaste åren är Harris Tweed stickad tröja, gjorda för Nike. Det har haft stor framgång som en variant på det traditionella stickad tröja.

Andra former av twill som normalt omfattas av två färger av garn är fiskbensmönstrad och houndstooth kypertbindning, används ofta i mäns och kvinnors dräkter. Så finns det bara en liten skillnad i färg, är det ändå tillräckligt för att ge ett annat utseende än duk av en enda tråd, och många njuta av mönster.

bomullstwill är ett vanligt tyg val för mäns Casual byxor i synnerhet. Märken som Hamnarbetare har länge använt sig av twill att producera populära mäns chinos, som tenderar att vara både lätt och bekvämt och erbjuder en dressier, men ändå bekväma förändring från denim. På grund av den väva metod tenderar twill att ge mer än andra vävar, så twill byxor kan vara ett trevligt val för en dag med picknick, promenader, eller camping.

Twill byxor är också att föredra eftersom väven tenderar att motstå färgning. Stains visar sig mindre, eftersom de har en svårare tid fastnat på flera tråd användning. Twill tyger används ofta för stoppning för detta ändamål, vanligen med blandad tråd, eftersom de är naturligtvis mer fläck motståndskraftiga än en platt väv. Den mest grundläggande twill väv är två trådar i en riktning, passerade över av en enda tråd i motsatt riktning. Detta ger väva sin karakteristiska utformning, trots att väva kan bli mycket mer komplicerad beroende på i vilken grad vävare vill ha en design i twill att visa.

I allmänhet är de bästa twills för användning är de med de högsta thread count, eftersom detta kommer att öka hållbarheten i tyget. Bomull och ull twill är att föredra framför polyester eller rayon kypertbindning, eftersom de blir mer hållbara. Högre tråd räknas också producerar tjockare kypertbindning, som inte bara gör motstånd mot färgning utan skador från vatten och skydd mot kyliga vindar när twill används till kläder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.