Vad är Tie Dye?

Bomull är ett utmärkt val, vilket gör slips färg tee shirts som favorit. Du kan också knyta dye silkeshalsdukar, lakan, blusar, kjolar och byxor.

Folk använder vanligtvis tre färger i tie dye processen, dock kan du använda fler färger eller färre färger också. När du använder flera färger, är det viktigt att välja färger som smälter väl att göra intressanta sekundära färger i de områden där färgämnen tonas in i varandra. Dye kar är förberedda i förväg i hinkar eller plast badkar. Krukor kanske måste användas för att värma färg blandningar på spisen eller en bakgård grill. Det första steget i tie dye processen innebär blöt materialet som skall färgas i soda. Använd skyddshandskar hela binda färgämnet processen för att skydda din hud. Välj handskar som passar bra, såsom latex kirurgiska handskar.

Använd? kopp (118 ml) soda per gallon (3,79 liter) vatten. Doppa tyget i blandningen i fem till tio minuter, Skaka materialet. När du är klar, vrida ur tyget för att avlägsna överflödigt vatten, men inte låta materialet torka ut.

Folding tekniker bestämma leder mönster i tie dye. Olika böcker uppdra åt novis om hur man skapar spiraler, ränder, munkar och starbursts, bland många andra mönster. Du kan också experimentera med dina egna tekniker för att få helt unika resultat tie dye. När tyget är vikt, är det dags att binda det. Snören eller gummiband kommer att göra.

Med bundna artikeln, det är redo att dyka ner i ett varmt fat med färg, börja med den ljusaste färgen först. Tyget är kvar i färgämnena i fyra till sju minuter, sedan sköljas noggrant med varmt vatten innan vi går vidare till nästa färg. Det varmare moms och längre tyget kvar i det, desto djupare färg. Beroende på det önskade mönstret, får materialet endast delvis doppas i en viss färg. Om så är fallet, skölj bara den del som var doppat. När du är klar dör materialet, skölj den kontrakterade artikeln med varmt vatten och uppgradera till svalare vatten. Fortsätt att skölja binda färgämnet tills vattnet rinner klart.

Slutligen, lossa material och placera den i tvättmaskinen. Använd milt rengöringsmedel och milda cykel med varmt vatten och en cool skölj. Hang torr eller placera slips färg i torkskåp. För rutinmässig vård, tvätta tie dye poster av sig i kallt vatten eller torr, ren silke och andra ömtåliga textilier som krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.