Vad är Raffia?

En stor palm växer blad som kan avlägsnas och torkas för att skapa Raffia delar. Raffia, som jute eller hampa snöre, är ett naturligt fiber som kan vävas som halm, bunden som sidenband och paketeras som Styrofoam piller. Klädsömmerskor, konsthantverkare, och blomsterhandlare börja använda gräs-liknande material för en mängd olika projekt och presenter. Den krämiga-brun färg längder kommer från en specifik palm träd som ursprungligen växte endast på ön Madagaskar. Raphia farinifera verkligen har de största bladen på en palm, så det är en logisk källa för fiber. De fibrer bladen kapas och slitits sönder i parallella rader att ge mycket långa remsor av Raffia. Trädet är nu odlas speciellt för skörd och export i östra Afrika, liksom.

Crafters värde rafia för att vara mjukt, hållbart och lätt att färga. Det kan ta plats i sladden, gräs, löv, tyg, band, fyllning, blommig sträng, och till och med papper. Ett brett utbud av hattar, mattor, korgar, väskor, och snöre är gjorda av naturliga Raffia. Ofta är det ovärderligt att utomhus projekt eftersom det inte krymper med fukt, men är smidig nog att väva.

Flera exempel på vanliga applikationer visar hur mångsidig och kreativ rafia kan vara förskönande presenter, centerpieces och säsongsbetonade projekt. Till exempel kan man knyta den runt paket för en ekologisk, lantlig touch. Ett band effekt kommer att se speciellt bra om presentpapper är handgjort papper med pressade blommor, brun hantverk papper eller jord tonas vävnad. Eftersom det kommer naturligt färgade i alla färger från havet grönt till djup bourgogne, klänningar rafia också upp oförpackade presenterar som en bok, påse med kaffe, ljus, eller flaska vin. Du kan använda rafia att fläta samman längder av grönsaker, till exempel vitlök eller lök, skapa hängande höst dekorationer i köket. Kransar för någon tid på året kan skäras med bågar eller sprayer med denna mångsidiga fiber. Precis som du skulle ordna torv ovanpå jorden i en krukväxt, kan du krypa fluffiga rafia runt stammarna i en färg som kompletterar de blommar.

När sammanflätade till en lös tyg, väver rafia i stråhattar för trädgårdsskötsel, rutor för plats mattor, eller en matt till bakgrunden av ett inramat fotografi. Gift påsar av vävt rafia ger dig en subtil topp till innehållet, oavsett om de är förpackade choklad eller snäckskal. Strimlad fiber kan linje påsk korgar eller en bricka med dekorativ gourds.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.