Vad är Polyester?

Polyester är en produkt tillverkad av syntetiserade polymerer. Tenderar att vara mycket tålig, snabbtorkande, resistent mot biologiska skador såsom mögel och mjöldagg, lätt att tvätta, och kunna hålla former väl. Även polyester är ofta baktalade som textildesigner, har många användbara program. Polyester är dock mycket brandfarligt, så bör försiktighet iakttas när du bär den. Flesta syntetiska tyger är föremål för brandfarlighet av naturen, eftersom de är tillverkade av polymerer.

Polyester är inte bara en textil. Den är tillverkad av polyetentereftalat (PET), samma material som används för att göra plast dryckesflaskor. Många dricker flaskor återvinns genom att värmas upp och förvandlas till polyester fibrer, som förutom att vara en effektiv användning, bidrar också till att hålla polymerer av deponier. Polyester är en plast, uppfanns i Storbritannien i början av 1940-talet av två herrar arbeta med syntetiska polymerer. På 1950-talet tog nya textil bort, bli populär för sin lättskötta, drapera, och mångsidighet. I USA är Dupont en av de största tillverkarna av PET och har gjort Dacron polyester sedan 1950. Dupont har undersökt vilka egenskaper polyester omfattande och utarbetade ett antal användningsområden långt utöver textilier, såsom mylar och andra polyester filmer. DuPont har också drivits för att hitta sätt att återvinna polyester produkter för att hålla kostnaderna nere, eftersom basen kemiska ämnen som tillsammans utgör polyester är petroleumprodukter. Att göra polyester, är etylenglykol och dimetyl polyetentereftalat blandas. Den kemiska reaktionen resulterar i bisterephthalate. Detta ämne är uppvärmd till 270 ° Fahrenheit (132 ° C), där den reagerar i sin tur att bilda polyetentereftalat. Liksom många kemiska reaktioner som resulterar i polymerer bör polyester beslutsprocessen resulterar i ohälsosam bort gasning och skydd bäras samtidigt PET. Efter syntetiserar de polymerer beslutar tillverkaren vad man ska göra med dem. kan PET bildas i plast som senare kan återvinnas. Det är ett mycket formbart material och förekommer i alla typer av tillämpningar, från dryckesflaskor till diskett liners. PET kan också användas för att göra polyesterfiber, som används vid automatisk klädsel, täcke vadd och kläder av olika slag.

Att göra polyesterfiber, strängsprutning används för att framställa mycket fina trådar av PET. Polyester kläder tenderar att vara hal och silkeslen i känner, även om det kan orsaka hudirritation för några bärare. Den polyester fibrer som används för att göra kläder kan stickas eller vävda, men de flesta är sticka, för att maximera flexibiliteten i polyester. Vissa polyester blandas med andra tyger för att ge mer loft eller sträcka, eller för att minimera hudirritation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.