Vad är Pointelle?

stickning är pointelle en stickning mönster som skapar en GENOMBRUTET ARBETE design när den är klar. Pointelle används i mycket kläder att lägga textur, förutom att göra dem mer lättviktiga och skapar ett varierat utseende. En pointelle plagg tenderar också att vara kallare än en fast sammansvetsad, vilket gör den mer lämpad för varma klimat. Det används ofta som en accent på ett plagg, för att ge ett block med olika konsistens. Dessutom kan ett helt plagg göras med en pointelle maska, vilket ofta är fallet med undershirts som är avsedda att vara enkelt och bekvämt med en skvätt stil.

Tekniskt sett är alla GENOMBRUTET ARBETE mönster pointelle. En av de mest klassiska mönster använder sparrar, men pointelle stickar kan använda valfritt antal geometriska former, eller en kombination. Ju mer komplex konstruktion, den mer krävande det är att sticka. Komplexa pointelle kan också se helt fantastiska, när stickare behärskar konsten av det. En pointelle mönster kan integrera Floral teman såsom ormbunkar eller blad palm, i kombination med andra designelement.

Många producerats kommersiellt stickat har pointelle mönster, som produceras på stickmaskiner. Stickmaskiner är fantastiska på att producera komplexa standardiserat mönster, även om de plagg som de producerar saknar smak av hand sticka arbete. Stickmaskiner också kan skapa mycket små arbetsplatser, såsom Jersey sticka för att göra många t-shirts och underkläder.

A casual blick på pointelle får många människor att tro att det är mycket svårt. Faktum är pointelle ganska lätt att göra, så länge Knitter kan följa ett mönster och att hålla reda på sömmar. Släppa en enda maska eller saknas en del av mönstret kommer att förstöra plagget. Av denna anledning många stickare arbetet pointelle projekt i lugna miljöer, med hjälp av en söm motverka att hjälpa dem att hålla reda på var de är.

kan sticka i pointelle, måste du känna till de två grundläggande stickning maskor, sticka och purl. Du måste också veta hur du utför en garn över och hoppa. Alla dessa stickning förfaranden är mycket enkla, men det hjälper att ha en erfaren Knitter visar hur du gör dem. Du kanske också vill börja med en mycket grundläggande pointelle mönster, så att du kan bekanta sig med begreppet innan vi går vidare till komplexa plagg och mönster. En scarf med pointelle accenter är ett bra sätt att börja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.